hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Edirneli taksicilere koronavirüste uymaları gereken kurallar anlatıldı

    Edirneli taksicilere koronavirüste uymaları gereken kurallar anlatıldı
    expand

    Edirneli taksicilere koronavirüste uymaları gereken kurallar anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de faaliyet gösteren taksicilere, koronavirüs salgınında uymaları gereken kurallar, düzenlenen toplantı ile anlatıldı.

    Edirne Belediyesi, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından kentte faaliyet gösteren taksi duraklarının başkanlarıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında taksi esnafının uyması gereken kurallar konusunda bir toplantı gerçekleştirildi. 
    Edirne Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu,  Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Okan Toprak,  Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürü Erdal Uygun, Zabıta Müdürü Mustafa Zogo ile kent merkezinde faaliyet gösteren taksi duraklarının başkanları katıldı. 

    Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Özellikle yaşadığımız bu günlerde, pandemi döneminde taksi şoförlerine çok önemli işler düşüyor. Öncelikle tüm taksi şoförlerinin maske kuralına titizlikle uyduğunu görüyorum. Tabi bu dönemde taksilerinizi sık sık dezenfekte etmeniz de çok önemli. Hastanede yatan insanların halini görseniz, pandemi kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz.  Son zamanlarda yükünüzün çok arttığını biliyorum ama bu trafik kurallarına uymayacağınız anlamına gelmiyor. Toplum sağlığı için lütfen araçlarınızı sık sık dezenfekte edin. Maske ve mesafe kurallarına uyun. Biz sizlere bu toplantı ile bir kez daha kuralları hatırlatmak, sizlerin yaşadığınız sorunları konuşmak istedik. El birliğiyle bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz. Edirne Belediye olarak her zaman sizlerin yanındayız" diye konuştu. 

    Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Okan Toprak da denetimlere devam etiklerini belirterek, taksici esnafından kurallara titizlikle uymasını istedi. Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ise taksici esnafının özellikle bu dönemde çok riskli bir iş yaptıklarını, riskli bir iş kolunda çalıştıklarını belirterek, "Ben esnafıma her zaman güveniyorum. Benim esnafım hem pandemi kurallarına hem de trafik kurallarına uyar. Ben hepsi için kefilim. Bu katılımızdan dolayı hepinize de teşekkür ediyorum" dedi.  
     
     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow