hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan Aşevi’nde her gün 250 haneye sıcak yemek dağıtılıyor

    Keşan Aşevi’nde her gün 250 haneye sıcak yemek dağıtılıyor
    expand

    Keşan Aşevi’nde her gün 250 haneye sıcak yemek dağıtılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), (DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Edirne Valiliği önderliğinde, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve KİSEV işbirliğinde STK ve kurumların desteği ile kurulan aşevinde her gün 250 haneye sıcak yemek dağıtıldığı bildirildi.

    Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve KİSEV’in kurucu üyeleri Keşan Belediyesi Toptancı Hali’nde hazırlanan aşevini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

    Belediye Başkanı Helvacıoğlu, her gün 250 haneye sefer tasları içerisinde sıcak yemek dağıtıldığını belirterek, “Burada; dezavantajlı vatandaşlarımızın günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılayacağız. Aşevi faaliyetlerimiz KİSEV bünyesinde yürütülecek. Gıda mühendisinden aşçısına, bulaşıkçısından şoförüne kadar tecrübeli bir ekip kurduk. Kaymakamlığımız ile işbirliği içinde, Keşan’da bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın tespiti yapılarak araçlarla evlerine ulaşacağız. Buraya gelip yemek alan vatandaşlarımızla birlikte, gelemeyen, tek başına yaşayan, engelli vatandaşlarımıza da yemek götüreceğiz. Amacımız Keşan’da hiç kimsenin yatağa aç girmemesidir. Aç ve açıkta kimsenin kalmamasıdır. Kendimize sakladığımız değil, paylaştığımız bizimdir. Bu anlamda; Keşan Aşevimiz, sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil, olanın olmayana bir borcu olduğu bilinciyle oluşturulmuş bir gönül projesidir” dedi.

    ‘ALAN EL İLE VEREN ELİN BULUŞMASI, İNCE FİKRİN VE GÖNÜL ZARAFETİNİN ÜRÜNÜDÜR’

    Aşevine yapılacak yardımları ve bağışları da kabul ettiklerini ifade eden Helvacıoğlu,  “Bazı hayırsever vatandaşlarımız bizlere ulaştılar. Burada yapılacak masraflara da katılacaklarını söylediler. Onlara da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu birlik ve beraberlik ruhu mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle daha da anlamlanacak. İnanıyorum ki; Keşanlı hemşehrilerim destek vermek için birbiriyle yarışacak. Küçücük bir tebessüme vesile olabilmek bizler için sevinç kaynağı olacak. Çünkü alan el ile veren elin buluşması, ince fikrin ve gönül zarafetinin ürünüdür” diye konuştu.

    Mustafa Helvacıoğlu, aşevinde hedefin sadece Ramazan Ayı değil tüm yıl ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak olduğunu dile getirerek, organizasyonda emeği olanlara teşekkür etti. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da Edirne Valiliği’nin önderliğinde aşevi organizasyonuna başladıklarını ve hiçbir ayrım yapılmadan tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını söyledi.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow