hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan’da 36 at arabası daha triportörle değiştirildi

    Keşan’da 36 at arabası daha triportörle değiştirildi
    expand

    Keşan’da 36 at arabası daha triportörle değiştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle uygulanan ‘At arabaları triportöre dönüşüyor’ projesi kapsamında 36 at arabası daha triportörle değiştirildi.

    Projeyle ilgili Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi'nde 3'üncü etap triportör teslim töreni gerçekleştirildi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ‘At arabaları triportöre dönüşüyor’ projesi kapsamında atların yük taşımaktan kurtulduğunu ve projenin son etabını gerçekleştirdiklerini belirterek, "At arabalarıyla yük taşınıyordu. Atların sağlığını korumak için bu projeyi gerçekleştirdik. Çevreci ve istihdam kaynaklı bir proje. Projemizle Türkiye'ye örnek olduk. İBB'nin bile bizden alıntılarla yapmaya çalıştığı projesini başaramadığını gördük. Bu projeyi bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İBB ile aynı zamanda başlamıştık projeye onlar Adalar'daki sorunu çözemediler. İBB, basına ve kamuoyuna mahcup oldu ama Keşan Belediyesi bu projeyi başardı" dedi.

    Projenin başladığı ocak ayından bu yana at arabası ile taşımacılık yapan toplam 152 kişiye triportör verildiğini ifade eden Helvacıoğlu, atların bakımevinde rehabilite edildikten sonra çiftliklere ve köylerdeki vatandaşlara bakmaları için verildiğini söyledi. Mustafa Helvacıoğlu, daha sonra ha sahiplerine triportörlerinin anahtarlarını teslim etti.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow