hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan'da dezenfekte edilen adresler takip ediliyor

    Keşanda dezenfekte edilen adresler takip ediliyor
    expand

    Keşan'da dezenfekte edilen adresler takip ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafı çekilerek, araç takip sistemi ile kontrol ediliyor.

    Keşan Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Serkan Doğru, koronavirüsle mücadelede dezenfekte ve temizlik çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü bildirdi. Belediye olarak kamuya açık park, çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri ve toplu ulaşım araçlarının sıklıkla dezenfekte edildiğini ifade ederek, "Pozitif vaka olan yerlerin dezenfeksiyonu, İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Kurul Başkanlığı'ndan bildirilen adreslere istinaden yapılmaktadır. Aynı zamanda pozitif vaka olan adresler belediyemiz dışında Özel idare ekiplerince de ilaçlanmaktadır. İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce belediyemize bildirilen vaka adreslerinin tamamı aynı özen, ilgi ve alaka gösterilerek dezenfekte edilmektedir. Ekiplerimiz verilen her adresi öncelikle vatandaşımıza telefon ile geldiklerinin haberini veriyorlar. Sonrasında bina kaç katlı ise en üst katından en alt katına kadar, asansörler dahil olmak üzere tüm binayı dezenfekte ediyorlar” dedi.

    Serkan Doğru, ekiplerin dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafını çektiğini, araç takip sisteminden ise belirtilen adrese gidilip gidilmediğinin kontrol edildiğini ifade ederek, “Bazı vatandaşlarımızın adresi yanlış çıkabiliyor. Bize verilen adresler vatandaşın MERNİS sistemine kayıtlı olan adresleridir. Vatandaşın oturduğu adres ile MERNİS sistemine kayıtlı olan adresi farklılık gösterebiliyor. Ekiplerimiz ilaçlama ve dezenfeksiyon konusunda titizlik ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Bunun yanı sıra, ekiplerimizce dezenfeksiyonu yapılan her adresin fotoğrafı çekilmekte ve araç takip sisteminden belirtilen adrese gidip gitmedikleri kontrol edilmektedir” diye konuştu.  

    Tedbirler kapsamında vatandaşlara 80 bin litre ücretsiz dezenfektan dağıtıldığını kaydeden Doğru, ekiplerin şehir genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow