hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keşan'da sahillerde kalanlara anonslu uyarı

    Keşanda sahillerde kalanlara anonslu uyarı
    expand

    Keşan'da sahillerde kalanlara anonslu uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Erikli, Yayla ve Danişment köyü sahillerindeki yazlıklarında kalanlar, belediye ekiplerince koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

    Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli, Yayla ve Danişment köyü sahillerinde incelemede bulunarak, yazlıklarında kalanlara evlerinden çıkmamaları konusunda anonslarla uyarılarda bulundu. Helvacıoğlu, “Sahillerimize dışarıdan gelen misafirlerimizi uyarmak amacıyla anons aracımızla mücavir alanlarımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz kapsamında hem esnafımıza hem de Erikli Jandarma Karakolu’na da giderek sahillerimize gelen vatandaşlarımızla ilgili bilgi aldık. Erikli, Yayla, Danişment ve Mecidiye’de 12 bin evimiz var. Bu sahil kesimimizde şu anda yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımız yaşıyor. Bu sayının yarısına tekabül eden kısmı yaz-kış sürekli olarak burada yaşayanlar. Geri kalan yarısı da koronavirüs nedeniyle İstanbul, çevre il ve ilçelerden gelmişler. Sahillere gelenler evlerinde 14 gün boyunca jandarmamız tarafından evlerinde denetleniyor ve dışarı çıkarılmıyor” dedi.

    'BUGÜNLERDE SAĞLIĞINIZ İÇİN SAROS’A GELMEYİN'

    Mustafa Helvacıoğlu, sahillere yoğunluk nedeniyle yeterli hizmetin verilemediğini ifade ederek, “Burada sadece su hizmeti veriyoruz. Sağlık hizmeti alınacak bir nokta da yok. Açık olan 1-2 marketimiz var. Dezenfeksiyon konusunda yoğun çalışma nedeniyle sadece Keşan’a yetebiliyoruz. Sahillere gelmede artışlar var. Bunu önlememiz gerekli. Saros sahillerine misafirlerimiz gelmemeye gayret etsin. Çünkü misafirlerimiz buralara geldiklerinde mağdur olacaklar, sıkıntı yaşayacaklar. Sahiller hepimizin ama gelmek için biraz sabırlı olalım. Misafirlerimiz Saros’u özlediler biliyorum ama biraz sabredelim ne olur! Bugünlerde sağlığınız için Saros’a gelmeyin. Evde kalın sağlıklı kalın" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow