hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya'da 28 bin 935 kişi koronavirüs aşısı oldu

    Trakyada 28 bin 935 kişi koronavirüs aşısı oldu
    expand

    Trakya'da 28 bin 935 kişi koronavirüs aşısı oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- ÇİN'den getirilen koronavirüs aşısı 'CoronaVac', ülke genelinde uygulanmaya devam ederken, Edirne'de bugüne kadar 8 bin 948 kişi aşı oldu. Trakya genelinde ise Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte toplam 28 bin 935 kişinin aşılama işlemi tamamlanırken, halen 80 yaş ve üzeri için aşılama işlemleri devam ediyor.

    Çin'den getirilen koronavirüs aşısı 'CoronaVac', Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurulumu Laboratuvarları'nda yapılan güvenlik testlerinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın tam donanımlı soğuk hava araçlarıyla, 2 ila 8 derecede tutularak 81 illerdeki Halk Sağlığı Genel Müdürlükleri'ne dağıtılmıştı. Yurt genelinde olduğu gibi Edirne'de de 14 Ocak'ta sabah erken saatlerden itibaren, aşılar sağlık çalışanlarına vurulmak üzere hastanelere gönderildi. Edirne'de ilk etapta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne ( MHRS)  kayıt yaptıran 650 sağlık çalışanına Covid-19 aşısı yapılmıştı. Arada geçen 11 günün ardından kentte toplam 8 bin 948 kişinin aşılama işlemi tamamlandı.

    Sağlık Bakanlığı'nın 'https://covid19asi.saglik.gov.tr/' sitesindeki verilere göre Trakya genelinde Kırklareli'de 5 bin 863, Tekirdağ'da ise 14 bin 124 kişinin aşılama işlemi yapıldı. İlk etapta sağlık çalışanlarına uygulanan aşı, daha sonra eczacılar ve devamında ise Huzurevlerinde kalan yaşlılara uygulanmıştı. 85 yaş üzeri ile devam eden aşı takviminde şu an 80 yaş ve üzerinin aşılanmalarının devam ettiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow