hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ Belediyesi, atık ilaç toplama projesi başlattı

    Elazığ Belediyesi, atık ilaç toplama projesi başlattı
    expand

    Elazığ Belediyesi, atık ilaç toplama projesi başlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası arasında atık ilaçların toplanarak  imha edilmesi için protokol imzalandı. Bu kapsamda eczanelerdeki atık ilaç kutularına bırakılan ilaçlar kontrollü bir şekilde imha edilecek.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından hayata geçirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Elazığ Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve 23. Bölge Elazığ Eczacı Odası protokol imzaladı. “Atık ilaçların kaynağında ayrı toplanması, taşınması, bertaraf edilmesi protokolü” çerçevesinde tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçlar toplanarak güvenli bir şekilde imha edilecek. Proje ile il merkezindeki 139 eczaneye Elazığ Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından atık ilaç toplama kutusu yerleştirilmeye başlandı. Vatandaşlar da tarihi geçmiş ve kullanmadıkları ilaçları eczanelere getirerek projeye katkıda bulunabilecek. Toplanan atık ilaçlar Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde depolanarak lisanslı firmalar tarafından bertaraf edilecek.

    Elazığ Eczacılar Odası Genel Sekreteri Doruk Ziya Okubay, vatandaşların ilaçlarını bilinçsizce çöpe atması ve lavabodan dökmesinin insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi, Okubay, "Yine tuvaletten dökülen ilaçlar nedeniyle şehrin kanalizasyonuna karışan kimyasallar su arıtma sistemi marifetiyle toprağa ve suya bulaşabilmekteydi. Bu toprakta yetişen besinlerin ve tüketilen sıvıların insan vücudunda bağışıklık sistemi ve hormonlar sistemler üzerine ciddi olumsuz etkilere sebep olmaktaydı. Yapmış olduğumuz protokol neticesinde bundan sonra atık ilaçlar eczanelerimizde toplanacak ve kontrollü bir şekilde imhaya gidecek. Bu imha neticesinde sağlıklı nesiller ve sağlıklı çevre oluşturacağız. Bu kampanyaya bütün vatandaşlarımızı destek olmaya çağırıyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow