hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmen ve öğrenciler depremzede çocuklar için oyuncak yapıyor

    Öğretmen ve öğrenciler depremzede çocuklar için oyuncak yapıyor
    expand

    Öğretmen ve öğrenciler depremzede çocuklar için oyuncak yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN,(DHA)-DEPREM bölgesindeki afetzedeler için gıda ve kıyafet yardımı için kampanya düzenleyen Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 öğretmen ve 20 öğrenci, çocukları mutlu etmek amacıyla oyuncak yapmaya başladı. Öğrencilerin okul atölyesinde yaptıkları oyuncaklar, deprem bölgesindeki anaokullarına gönderilecek.
        Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaraların sarılması için gönüllü olarak görev alan Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, depremzede çocukların yüzlerini güldürmek için çalışma başlattı. 5 öğretmen ve 20 öğrenciden oluşan gönüllüler, okul atölyesinde çocuklar için ahşap oyuncaklar üretmeye başladı. Ahşaptan çeşitli hayvanlar ve zeka oyunlarıyla ilgili oyuncaklar yapan öğrenciler, çocukların yüzlerini güldürmeyi amaçladıklarını söyledi. 
        Atölyede gönüllü olarak görev alan öğretmen ve öğrencilerin 15-20 çeşit oyuncak ürettiğini belirten Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gökmen Güler, "Ülkemizin yaşadığı büyük felaketten sonra bizler, ilk günden itibaren oradaki vatandaşlarımız ve özellikle depremden çok fazla etkilenen çocuklarımız için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Mobilya teknolojisi alanında öğretmen ve öğrencilerimizin tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak 5 öğretmen ve 15-20 gönüllü öğrencimizin katılımıyla orada yaşayan ve depremden etkilenen çocuklarımız için oyuncak üretimine başladık. Amacımız oradaki depremden çok fazla etkilenen çocuklarımızın mutlu olmalarını sağlayabilmek. Bu bağlamda 15-20 çeşit oyuncak üretimi ile orada ki çocuklara destek olmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 
        Depremzede çocuklar için yaptıkları oyuncakların ahşaptan ve sağlıklı olduğunu söyleyen 11'inci sınıf öğrencisi Bedirhan Bora İşleroğlu, tasarımın da kendilerine ait olduğunu belirtti. Mert Korkmaz, çocukları sevindirmek için oyuncaklar yaptıklarını ifade ederken Timur Taştan ise "Gönüllü hocalarımızla beraber boş kaldığımız zamanlarda depremzede kardeşlerimiz için oyuncaklar yapıyoruz. Boyamalarını akrilik boyalarla yapıyoruz. Zararlı olmayan. Arkadaşlarımızla mutlu zamanlar geçiriyoruz. Onlarında mutlu olmalarını istiyoruz. Depremi birazda olsa unutmalarını istiyoruz" dedi.
        Gönüllü öğretmen ve öğrencilerin ürettiği oyuncaklar, deprem bölgesindeki anaokullarına gönderilecek.(DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow