hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKUT’un bisikletlileri Samsun’a kadar pedal çevirecek

    AKUT’un bisikletlileri Samsun’a kadar pedal çevirecek
    expand

    AKUT’un bisikletlileri Samsun’a kadar pedal çevirecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Engin ÖZMEN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)- ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibinden 3 bisikletli, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’ncü yılı nedeniyle Samsun’a kadar yaklaşık 650 kilometre pedal çevirecek. Bisikletçiler düzenlenen programla yola çıkarken, günlük 180 kilometre mesafe kat edecek.
    AKUT Eskişehir ekibi, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’ncü yılında farklı bir etkinliğe imza attı. AKUT bisiklet kulübü gönüllü üyeleri Alperen Çobanoğlu, Serhan Tunalılı ve Mutlu Özkaya bisikletleriyle 4 gün boyunca pedal çevirerek Samsun’a ulaşacak. AKUT Eskişehir Kurumsal İletişim Bölüm sorumlusu Ahmet Aracı, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a gidişinin 100’ncü yılı nedeniyle böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade ederek, “AKUT Derneği olarak bu sene 100’ncü yılı olması nedeniyle gönüllüler olarak 350 kişi Samsun’da olacağız. Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun’a çıkışının 100’ncü yılında AKUT Derneği’nden üç bisikletçimiz Eskişehir’den Samsun’a kadar pedal çevirecekler. Arkadaşlarımız Eskişehir’den yola çıkıyor. Yaklaşık 4 günde Samsun’da olacaklar. Bisikletçilerimiz 650 kilometre yol yapacaklar. Her gün 180 kilometrelik mesafe kat edecekler” dedi.
    Eskişehir Sazova Bilim ve Kültür Parkı’ndan yola çıkan 3 bisikletliyi, CHP Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü’nün yanı sıra AKUT Derneği gönüllüleri yolcu etti. Bisikletçilerin 19 Mayıs günü Samsun’a ulaşacakları belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow