hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir’de yerel üretim kuyruğu

    Eskişehir’de yerel üretim kuyruğu
    expand

    Eskişehir’de yerel üretim kuyruğu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla ürettiği ve ücretsiz olarak dağıttığı yerel tohumları almak isteyenler, üretici market önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumlarla üretimde sürekliliği sağlamak amacıyla kendi imkanlarıyla aralarında biber, domates, kabak, mısır, hıyar, kavun, fasulyenin de bulunduğu yerel tohumlar üretti. Aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından toplanarak çoğaltılan yerel tohumlar, üretici marketlerde de halka ücretsiz olarak dağıtılıyor. Yerel tohumları almak isteyenler ise uzun kuyruklar oluşturdu. Tohum alanlardan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çalışanı Emine Taşhan yerel tohumların çok kıymetli olduğunu ifade ederek, “Biz de etkinliğin duyurularını görünce gelip tohumlarımızı almak istedik. Bu uygulama insanlara tohum bilgisini ve sevgisini, üretimin kıymetini anlatmak açısından da çok önemli” dedi.

    Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, yerel tohumların Türkiye’de yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Belediyemizde kurduğumuz Yerel Tohum Üretim Merkezimizde, ülkemizin çok kıymetli yerel tohumlarını üretmeye ve çoğaltmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan tohumlardan elde ettikleri ürünlerden sonraki yıllar için de tohum ayırmaları ve yakınlarına da bu tohumları dağıtmalarını rica ediyorum. Böylelikle başlattığımız proje her yıl daha da büyüyüyerek devam etmiş olur” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow