hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'de Midas İpek Evi'nin ürünleri satışa çıkarıldı

    Eskişehirde Midas İpek Evinin ürünleri satışa çıkarıldı
    expand

    Eskişehir'de Midas İpek Evi'nin ürünleri satışa çıkarıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarp DEMİRHAN/ESKİŞEHİR, (DHA)-ESKİŞEHİR'de Büyükşehir Belediyesi'nin, kırsal kalkınma projelerinden biri olan ve yüz binlerce dut fidanı ile üreticilere destek olarak 2017 yılında başlatılan İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi’nin ürünleri görücüye çıkarıldı. Kadınların dokuduğu ipek ürünler, Çin'den başlayarak Akdeniz ve Anadolu üzerinden Avrupa' ya uzanan tarihi İpek Yolu’nun, Anadolu’daki en önemli duraklarından olan Eskişehir'deki Midas İpek Evi’nde satışa sunuldu.
    İpekböceği Yetiştiriciliği Projesi'nin devamı olarak tasarlanan Midas İpek Evi’nde, çiftçilerin yetiştirdiği kozalardan elde edilen ipek iplikler işlendi ve üretimi yapılarak satışa hazır hale getirildi. Tarihi Odunpazarı bölgesi ESMEK Turistik El Sanatları Merkezi'ndeki Midas İpek Evi Dokuma Kursu’nu tamamlayan ve bu alanda çalışmak isteyen kursiyerler ile üretim yapan Midas İpek Evi’nde dokunan ipek ürünler, üretici marketlerde ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Konuk Evi’nde satışa çıkartıldı.
    ‘ESKİŞEHİR TARİHİ İPEK YOLU ÜZERİNDE YENİDEN YERİNİ ALACAK’
    Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'de üretici marketi ziyaret edip satışa çıkarılan ipek dokuma ürünlerini inceledi. İpekçiliğin, Osmanlı'nın parlak döneminde Bursa’da başlatılan suni ipekle beraber öldüğünü ifade eden, Türkiye’nin de tarihte üzerinden geçen İpek Yolunu tekrar çeşitli üretimlerle devam ettirmesinde büyük fayda gördüğünü dile getiren Büyükerşen, "Benim çocukluğumda da Sarıcakaya bölgesinde ipek kozası üretilir ve ipekler üretilirdi. Şimdi tarih tekerrür ediyor. Hem ekonomik zorlama hem de insanların güzel elbiseler yapma merakıyla yeni bir ekonomik potansiyel ortaya çıkıyor. Bizim de öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz, belediyemizin oluşturduğu tezgahlarda dokudukları eserleri piyasaya çıkaracak hale getirdiler. Eskişehir’in tarihi İpek Yolu üzerinde yeniden yerini alacağına inanıyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow