hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azerbaycan'a bayraklı baklava ile destek oldu

    Azerbaycana bayraklı baklava ile destek oldu
    expand

    Azerbaycan'a bayraklı baklava ile destek oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eyyüp BURUN-Mustafa KANLI/ GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te bir baklava ustası, Ermenistan ile son günlerde sorun yaşayan Azerbaycan'a destek olmak için ülkenin bayrağını simgeleyen baklava yaptı. Baklavanın görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından çok sayıda Azeri, baklava ustası Ömer Kozan'a teşekkür ederek baklava sipariş etti.

    Kentte 25 yıldır baklavacılık yapan Ömer Kozan, son günlerde artan Azerbaycan- Ermenistan krizinde Azerilere destek olmak için ülkenin bayrağını baklava şeklinde yaptı. Kozan'ın Azerbaycan ve Türk bayraklarını baklava olarak yaptığı görüntüler sosyal medyada kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Azeriler, Kozan'a teşekkür mesajı atarak büyük miktarda baklava siparişi verdi. Diğer Türki Cumhuriyetlerinde yaşayan kişiler tarafından da beğeni toplayan Kozan, kardeş ülke Azerbaycan'a destek olmak için bayraklarının rengi ve sembolleri ile baklava yaptığını söyledi.

    Baklavayı Kurban Bayramı döneminde yaptığını ifade eden Kozan, "Kurban Bayramı'nda hem oradaki kardeşlerimizin bayramı kutlamak hem de, son günlerde yaşanan gelişmelerde destek olmak için böyle bir şey yaptım. Görüntüleri sosyal medyada paylaştım. Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinden sağ olsunlar çok sayıda beğeni ve mesaj geldi. Birçok kişi bizden baklava almak istediklerini söyledi. Biz kardeşlerimize destek olmak istedik" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow