hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Şahin, Vatan Mahallesi'nde coşkuyla karşılandı

    Başkan Şahin, Vatan Mahallesinde coşkuyla karşılandı
    expand

    Başkan Şahin, Vatan Mahallesi'nde coşkuyla karşılandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart 2019 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Vatan Mahallesi’nde büyük bir coşku ve heyecanla karşılandı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şahin, “2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda  ‘hiçbir mahalleyi diğerinden ayırmayacağım’  sözünü verdim. İbrahimli’de, Karataş’ta ne varsa Vatan Mahallesi’nde, İstiklal Mahallesi’nde, Burak Mahallesi’nde ve Fırat Mahallesi’nde de o olacak dedim, gereğini yaptım” dedi.

    ŞAHİN: TÜRK’ÜN KÜRDE, KÜRDÜN TÜRK’E ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR

    Miting havasında geçen Vatan Mahallesi açık hava toplantısında başkan Şahin, büyük bir coşkuyla karşılandı.

    Kalabalığa seslenen Başkan Fatma Şahin, “Akşamın geç saatlerinde alanı dolduran kalabalık, 31 Mart’ın zafer işaretidir. 17 yıl önce cumhurbaşkanımızla çıktığımızda yolda ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik, ‘önce insan’ dedik, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik, ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’ dedik, ‘yaşlısıyla genciyle nerede doğarsa doğsun, kim olursa olsun, Kürt olsun Türk olsun, eşrefi mahlûkat olarak doğan her insan birinci sınıf vatandaş olacak’ dedik. Sevgili peygamberimizin Veda Hutbesi’nde, ‘Arap’ın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur’ diyor ve bizleri aydınlatıyor. Dolayısıyla Kürdün Türk’e, Türk’ün Kürde üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır, takva nedir? İnsan olmaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİZİMLE BİRLİKTE YASAKLAR KALKTI

    2002’de her şey yasaktı, yeni doğan çocuklara Kürtçe isim koymak yasaktı, Kürtçe şarkı dinlemek yasaktı. Bizimle birlikte yasaklar da kalktı, ‘Aynı yoldan, geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz, yazımız bir kışımız bir, aynı dağın yeliyiz biz. Gönüller bir dualar bir, bir Allah'ın kuluyuz biz.’ Yaratılanı yaratandan ötürü seven anlayışın mensupları olarak, yolumuza devam ediyoruz. Her doğan çocuk, devletin güvencesi altında doğuyor. Her çocuk, babası annesi kim olursa olsun, 18 yaşına kadar tüm sosyal imkanlardan istifade ediyor. Eğitimde çok önemli adımlar attık çocuklarımız kitabını masasının üzerinde buldu mu buldu, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ dedik, herkes istediği okula gidebiliyor mu gidiyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow