hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te 300 litrelik 30 süt tankı desteği

    Gaziantepte 300 litrelik 30 süt tankı desteği
    expand

    Gaziantep'te 300 litrelik 30 süt tankı desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, 'Sütümü Soğutuyorum, Değerini Arttırıyorum’ projesi kapsamında üreticilere 30 adet 300 litrelik süt tankı desteği sağlandı.
    Ortadoğu Fuar Merkezinde düzenlenen süt tankı dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Kenan Seçkin milletvekilleri ve çiftçiler katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 30 adet 300 litrelik süt tankı dağıtıldı.
    Yerli üretimi desteklediklerini ve tankların binlerce insana istihdam sağlayacağını ifade eden, Başkanı Şahin,  “İnsanları şehirleştirdiğiniz, gece konduların içine aldığınız zaman hayat bozuluyor. Köydeki yaşamı sabit tutup, köyümüze dönelim mantığını kuvvetlendirmemiz için gençlerimizin, çiftçilerimizin oradaki yaşamına kalite getirmemiz lazım. Şehre gelme ihtiyacı hissetmemesi lazım. O yüzden bu gün buradayız.  ‘Gerekirse bir kavşak eksik yapalım ama insana dokunalım’ dedik. Bu tanklar önemli. Peynirimiz yeterince tanınmıyor. İddia ediyorum ki peynirimizin mozerelladan bir farkı yok. Çok lezzetli ama bunu markalaştırıp dünyaya tanıtmamız gerekiyor. GastroAntep’te ülkede markalaşmış şehirlerin temsilcileriyle görüştük onları davet ettik. Üretimimizi çoğaltmamız lazım. Yerli üretimi destekliyoruz. Bu tank binlerce insanın istihdamı, toprağın rahatlaması demek. Biz bu çalışmaları yapınca süt fazlası oluştu. Gazi şehir için bu bir mucizeydi. Bebeklerin erken doğmasından dolayı her anne adayına süt götürmeye başladık. Şehirdeki her anneye günlük bir bardak süt dağıtıyoruz. Peynirimiz için çalışacağız. Sizlerin derdi de sevinci de bizim. Hep birlikte kim ne derse desin milletin derdine derman olacağız” dedi.
    Program Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında Mesleki Eğitim Kursları İşbirliği protokolü imzalanmasının ardından sona erdi.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow