hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te 50 bin metrekarelik alana ağaç dikildi

    Gaziantepte 50 bin metrekarelik alana ağaç dikildi
    expand

    Gaziantep'te 50 bin metrekarelik alana ağaç dikildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)-  GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ‘Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller’ projesi kapsamında belirlediği şehir merkezindeki 14 noktadan bir olan, 50 bin metrekarelik alana fidan dikimi gerçekleşti.
    Fıstıklık Mahallesi'nde düzenlenen, 50 bin metrekare alanı ağaçlandırma çalışması törenine; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, GABDER Başkanı Ali Özcan Akcan ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Gaziantep İl Temsilcisi Sait Ersin Özbadem ve öğrenciler katıldı. Ağaç dikimi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Gaziantep İl Temsilciliği arasında imzalanan protokolle şehir merkezindeki yeşillendirme çalışması için işbirliği protokolü imzalandı.
    GAZİ ŞEHİR YEŞİLİ SEVEN BİR ŞEHİR
    Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  geleceğe ve çocuklara daha güzel bir dünya bırakmak istediklerini belirterek, “ Dünya dokunduğun zaman büyük bir cennete dönüşüyor. Şu maskenin nedenine baktığınız zaman sorunun nedeninin bizim hareketlerimiz olduğunu görüyoruz. Bizim geleceğimize, çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak en önemli yapmamız gereken iş. Aslında ‘Gaziantep Modeli’ dediğimiz de tam bu. Hiçbir şehirde sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bu manzarayı göremezsiniz. Akaryakıtçılar genelde gelir, belediyelerden akaryakıt istasyonu yeri ister. Bizim akaryakıtçılarımız ise yeşillendirecek yer verin diyor. Bu modelde sivil toplumun önemini bir kez daha görüyoruz. Bize düşen verilen görevi iyi bir şekilde yerine getirmek. Bizim bir iddiamız var. Gazi şehir yeşili seven bir şehir. Özellikle hafta sonları bizim bir sahre kültürümüz var ve ağacımızın çok olması gerekiyor ki altında bir an önce gölgesinde oturalım. Biz şehrin içerisinde 14 noktada yaşam alanlarında talepleri yerine getirmek gerekiyor, yeşil alan dokusunu arttırmak gerekiyor. Merkezde belirlediğimiz alanlarda büyük ağaçlar dikerek bir iki yıl sonrasında gölgesinde hep beraber oturalım. İstiyoruz ki şehre gelenler binadan önce yeşili görsün” diye konuştu.
    27 MİLYON FİDAN DİKİLMESİ HEDEFLENİYOR
    Cumhuriyetin 100’üncü yılına kadar Gazi şehir olarak ilave 27 milyon fidan dikilmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali Gül, “Cumhuriyetin 100’üncü yılına kadar Gazi şehir olarak ilave 27 milyon fidan dikilmesini hedefliyoruz. 14 noktada yapılan ağaçlandırmada herkes işin ucundan tutuyor. Herkes evinin önünü temiz tuttuğunda şehir temiz, ağaç diktiğinde şehir yeşil oluyor. Kötü örnek olduğunda bunu paylaşmayı çok seviyoruz. İyi örnek olduğunda ise bu rutin gibi algılanıyor” dedi. 
    Belediye Başkanı Şahin ve Vali Gül konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte ağaç dikti ve can suyu verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow