hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslahiye ve Nurdağı'nda 29 Ekim kutlaması

    İslahiye ve Nurdağında 29 Ekim kutlaması
    expand

    İslahiye ve Nurdağı'nda 29 Ekim kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü coşkuyla kutlandı.

    Smlfosşd Demokrasi Meydanın'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü kutlamalarına; İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Garnizon Komutan vekili Albay Sedat Mercan, Belediye Başkanı Kemal Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşkır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Kökce, bürokratlar ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    Törende konuşan İslahiye Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Cumhuriyet'in çağdaşlaşma projesi olduğunu belirterek, "Bu projeyle Mustafa Kemal Atatürk insanca yaşamanın vasıtalarını sağlayacak çağdaş uygarlığı bir hedef olarak göstermiştir. 99 yıl içerisinde Atatürk'ün işaret ettiği hedefe ulaşmak için çok mesafe kattettik. Türkiye sevgi, saygı ve hoşgörü gibi insanı insan yapan değerleri karakter yapısında toplayan, ekmeğini bölüşen, bayrağını, askerini görünce duygulanan, kalpleri her zaman vatan için çarpan insanların ülkesidir. Cumhuriyet millete aittir, millet ile Cumhuriyeti bir birinden ayırmak mümkün değildir" dedi.
    Tören, öğrencilerin gösterilerini sergilemesi, şiirlerin okunması ve resmi geçit töreni ile sona erdi.
    Nurdağı Atatürk stadyumundaki 29 Ekim kutlama törenine; Nurdağı Kaykmakamı Sinan Korkmaz, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ile gösterilerin ardından Cumhuriyet bayramı etkinliklerde başarılı olan öğrencilere kupa ve madalyaları verildi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow