hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslahiye’de maskeli, sosyal mesafeli nikah merasimi

    İslahiye’de maskeli, sosyal mesafeli nikah merasimi
    expand

    İslahiye’de maskeli, sosyal mesafeli nikah merasimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan, ‘Nikâh Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler’ konulu genelge kapsamında belediyeye ait nikah salonunda gerekli önlem alarak çiftlerin nikahlarını kıymaya başladı

    İslahiye Belediyesi Evlendirme dairesinde, 1 Haziran'da kontrollü sosyal hayatın başlaması ile birlikte 26 çift mutluluğa ‘evet’ dedi. Çiftler ve yakınları salona ateşi ölçülüp, elleri dezenfekte edilerek maskeyle alınırken, sık sık sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda uyarılıyor. 

    Hatice ve Mehmet Çam çifti nikah için daha önce İslahiye Belediyesi evlendirme memurluğuna başvurdu. Talepleri onaylanan çiftin bugün nikah kıyıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle nikah salonuna sadece gelin damat, şahitler ile birinci derecedeki yakınları alındı. Nikâh sırasında sosyal mesafe kuralı uygulandı.

    Hatice ve Mehmet Çam, "Hiç böylesini hesaplamamıştık. Şu anda tuhaf duygular içerisindeyiz. Maskeli, sosyal mesafeli nikahımız kıyıldı. Bu ay sonunda düğün planları yapmıştık onu da Temmuz ayına erteledik. Tüm bunlara rağmen unutulmaz bir nikah töreni yaşadık. Mutluyuz" diye konuştular.

    İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ise, akşam "Törenlerde maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları uygulayarak nikah merasimleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımızdan ricamız nikah merasiminin dışında da hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarıdır ”dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow