hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaban hayvanlarına 10 bin kuduz aşısı bırakıldı

    Yaban hayvanlarına 10 bin kuduz aşısı bırakıldı
    expand

    Yaban hayvanlarına 10 bin kuduz aşısı bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, yabani hayvanlara yönelik 19 dağlık alanda 10 bin kuduz aşısı bırakılarak oral aşılama çalışması yapıldı.

    Tarım ve Orman Bakanlığınca yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Türkiye’de 'Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi/ kapsamında İslahiye’de ilk defa yabani hayvanlara yönelik oral aşılama çalışması yapıldı. İslfhiye Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Şahin koordinesinde veteriner hekim ve teknikerlerden oluşan ekipler, Huzurlu Yaylası, Fevzipaşa, Kuşcumustafa, Kabaklar, Alaca, Yeniceli, Burunsuzlar, Güngören, Çınarlı, Çubuk, Karakaya, Ortaklı, Tandır, Yağızlar, , Şerikanlı, Yukarıbilenler, Ağalarobası, Yesemek ve Yolbaşı Mahallelerine sınır olan dağlık alanlara 10 bin oral aşı yemi bırakıldı.

    İslahiye’de ilk defa yaban hayatında kuduz hastalığı görülmesi üzerine oral aşılama çalışması yapıldığını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Şahin. 'Yaban hayvanlara yönelik olan bu aşılar kar şeklinde kokusu ve lezzeti ile çok uzak mesafelerden bile yaban hayvanlarını kendine çekecek şekilde hazırlandı. Aşı, tüketen yaban hayvanını kuduza karşı koruyor" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow