hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya Şeker Fabrikası Nurdağı'nda  ilk buğday alımını yaptı

    Malatya Şeker Fabrikası Nurdağında  ilk buğday alımını yaptı
    expand

    Malatya Şeker Fabrikası Nurdağı'nda  ilk buğday alımını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/ NURDAĞI (Gaziantep), (DHA)- MALATYA Şeker Fabrikası, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle buğday, arpa ve mısır ekimi yaptırdığı çiftçilerin ürünlerini almaya başladı.

    Nurdağı lisanslı depo sahasında düzenlenen 'sözleşmeli tarımda ilk buğday teslim' törenine katılımcılar ateşleri ölçülerek ve maskeli olarak alındı. İlçe Kaymakamı Eşref Akça, Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Şeker İş Şube Başkanı Nuri Murat, Lidaş TK Müdürü Orhan Öz, Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ahmet Önel ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Kuran tilavetiyle devam etti. Daha sonra okunan dua ile ilk ürün alımını gerçekleştirildi. Malatya Şeker Fabrikası, koronavirüs nedeniyle Nurdağı'nda sözleşmeli, buğday, arpa ve mısır ekimi yaptırdığı çiftçiden ilk ürünü aldı.

    Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun burada yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatlarıyla ilk hububat alımına gerçekleştirdik. İlk etapta 9 bin ton civarında hububat alımı planlıyoruz. Ama hedefimiz 100 bin ton civarında hububat alımı yapmak ve çiftçilerimize ekstra gelir sağlamak. Çiftçilerin talep göstermesi halinde ürünlerinin tamamını almaya talibiz. Çiftçilerimiz ayrıca nakliye, tarla ve labarotuvar desteklerinden faydalanacaktır. Toprak Mahsulleri Ofisinin açıkladığı rakamların yüzde 2 fazlasını vererek çiftçilere ek katkı sağlayacağız. 2021 yılında sözleşmeli tarımda birinci yıl pancar,ikinci yıl buğday ve üçüncü yılda ise arpa veya mısır ekimi yaparak çiftçilerimizle omuz omuza vereceğiz" dedi.

    Tören sonunda buğdayını Malatya Şeker Fabrikasına ilk getiren 3 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow