hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak sınırında oraklarla buğday biçiyorlar

    Irak sınırında oraklarla buğday biçiyorlar
    expand

    Irak sınırında oraklarla buğday biçiyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdullah KAYA/ DERECİK, (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'nin Irak sınırındaki Derecik ilçesinde çiftçiler, 40 dereceyi bulan sıcak havada buğday hasadı yapıyor. İmece usulü çalışan köylüler, buğday biçme çalışmalarını ise eski usul oraklarla yapıyor.
    Sıcak iklime sahip olan Hakkari'nin Irak sınırındaki Derecik ilçesinde buğday hasadına başlandı. İlçe merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Balkaya Dağları eteklerindeki Akdemir köyünde yaşayan çiftçiler, sabahın ilk ışıklarıyla tarlalarına gidip çalışmaya başlıyor. Arazi şartları nedeniyle iş makinelerinin kullanılamadığı bölgede imece usulü 'orak' çekerek buğday biçen köylüler, dedelerinden kalma geleneği sürdürdüklerini belirtiyor.
    Yaptıkları çalışmanın zorluklarını anlatan çiftçilerden Kadir Kaya, "Kış için hazırlığımızı yapıyoruz. Bölgede sıcaklık çok fazla. Arazi şartları nedeniyle bölgede iş makinelerinin kullanımı neredeyse imkansız. Onun için biz de dededen kalma orak usulüyle buğday hasadı yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sonbahar mevsimine kadar devam ediyor" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow