hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da dere üzerinde bulunan İran Pasajı yıkıldı

    Yüksekovada dere üzerinde bulunan İran Pasajı yıkıldı
    expand

    Yüksekova'da dere üzerinde bulunan İran Pasajı yıkıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde dere yatağı üzerine kurulu olan ve 24 yıldır hizmet veren İran Pasajı, değişim ve dönüşüm programı nedeniyle yakılmaya başlandı

    Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan ve 24 yıldır hizmet veren İran Pasajı değişim ve dönüşüm programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yıkılmasına karar verildi. Bugün başlayan yıkım işlemi belediye ekipleri tarafından yapılırken, toplumsal mücadele aracı olan TOMA ise tozun çevreye yayılmaması için sürekli su sıktı. 

    Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “1996 yılında İnşa edilen İran Pasajı, esnaflarımızın iş yaptığı bir iş hanıydı. Yalnız dere üzerine inşa edildiği için son zamanlarda Devlet Su İşleri (DSİ) değişim ve dönüşüm programı kapsamında yıkılmasına karar verdi. Pasajın içindeki esnaflarımızın mağdur olmamaları için Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bir çalışma başlattık. İran Pasajındaki esnaflarımızı merkezi İhsaniye camisinin zemin katında kendilerine bir yer tahsis ettik. Yeni 47 iş yerimizi tamamladık. İnşallah bu hafta içinde esnaflarımız yeni iş yerlerine taşınacaklar." dedi.

    Derenin üstünün kapatılmış olduğunu ve derenin islah edilemediğini de belirten Çoğaç, "Yüksekova’da bir değişim ve dönüşüm programı var. Bu değişim ve dönüşüm programı içerisinde İran pasajının yıkılması gerekiyordu. Bizde esnaflar odası olarak, eski İran iş hanındaki esnaflarımızın mağduriyetlerini gidermiş olduk.” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow