hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da yaşayan Iraklı 2 kadın, meslek öğreniyor

    Yüksekovada yaşayan Iraklı 2 kadın, meslek öğreniyor
    expand

    Yüksekova'da yaşayan Iraklı 2 kadın, meslek öğreniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Iraklı 4 çocuk annesi Heycan Metin(38) ile Narin Korkmaz(24), kaymakamlık bünyesinde 9 yıl önce hizmete açılan Aile Destek Merkezi'ndeki kurslara katılıyor. Kursa gelen kadınlarla uyum içinde olan Iraklı 2 kadın, meslek öğrenip aile bütçelerine katkıda bulunuyor. 8 yıl önce Irak'tan Yüksekova'ya gelin geldiğini söyleyen Metin, "Bir yakınımın tavsiyesi üzerine Aile Destek Merkezi'ndeki kursa gelip meslek öğreniyorum. İleride Iraklı arkadaşımla kendi işimizi kurmak istiyoruz. Bize bu imkanı sağlayan ilçe kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz."dedi.

    Yüksekova Kaymakamlığı bünyesinde 2013 yılında açılan Aile Destek Merkezi, ilçenin kırsal mahallelerindeki kadınlar için umut kaynadığı oldu. 10 farklı branşta verilen kurslara yaklaşık 137 kadın katılıyor. Giyim kursuna Irak uyruklu 2 kadın da geliyor.  Arkadaşları ile uyum içinde olan Iraklı Heycan Metin ile Narin Korkmaz, meslek öğrenip, aile bütçelerine katkıda bulunuyor. 

    'MESLEK ÖĞRENİYORUZ'

    8 yıl önce Irak'tan Yüksekova'ya gelin geldiğini söyleyen Metin,"Bir yakınımın tavsiyesi üzerine Aile Destek Merkezi'ndeki kursa geliyorum. Burada sıcak bir yuvada ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Bu imkanları bize sağlayan  ilçe kaymakamı ve kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Irak'ta yaşarken de giyim işiyle uğraştığım için burada da giyim kursuna kaydımı yaptırdım. Hem meslek öğreniyorum, hem aileme katkıda bulunuyorum. Eşim de Yüksekovalı olduğu için burada yabancılık çekmiyorum."dedi.

    'KENDİMİZİ EVİMİZDEYMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ'

    Iraklı kursiyer Narin Korkmaz ise, kurs sayesinde ileride kendi işini kuracağını ifade ederek,"Bu kurs sayesinde inşallah meslek sahibi olacağım. Her şey güzel gidiyor. Hocalarımız bizimle yakından ilgileniyorlar. Kendimizi, evimizde hissediyoruz. Bize böyle bir imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum."diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow