hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İSTE bisiklet yolunun ilk etabı tamamlandı

    İSTE bisiklet yolunun ilk etabı tamamlandı
    expand

    İSTE bisiklet yolunun ilk etabı tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-  İSKENDERUN Teknik Üniversitesi merkez kampüsü içerisinde yapımına başlanan bisiklet yolunun ilk etabı tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, yeni bisiklet yolunu test etti.
    Bisiklet yolu, İSTE merkez kampüsü ana giriş kapısından başlayarak, rektörlük ile Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin önünden kapalı yürüyüş yoluna paralel, Master Planı’na uygun olarak, öğrenci yurtlarına doğru uzanıyor. İlk etabı İSTE Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne kadar hizmete sunulan bisiklet yolu; altyapısı, beton dolgusu, boya rengi ve çizgileriyle tamamlandı. Faaliyete geçen bisiklet yolunda incelemelerde bulunarak Yapı İşleri Daire Başkanlığı’ndan bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Master planımıza göre merkez kampüsümüzde bisiklet yollarımız var. Altyapıdan sonra, sıra artık üst yapıda, çevre düzenlemesi çalışmalarımızla birlikte bisiklet yollarımızı da tamamlamak istiyoruz. Kampüs içerisindeki asfalt çalışmaları tamamlanırsa, bisiklet yollarımızın imalat süreçlerinin de hız kazanacağını ümit ediyorum. Kampüs içindeki bisiklet yolları İskenderun’da şehir içinde yapılacak bisiklet yolları ile bütünleşmiş olacak” dedi.
    Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek alabilmek için yapılan proje çalışmalarına İSTE olarak destek verildiğini ifade eden Rektör Dereli, “Nitekim bu konuda, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir protokol de imza atmıştık. İSTE olarak konu hakkındaki kendi yükümlülüklerimizi yerine getirmek için şimdiden harekete geçtik, örnek olması amacıyla bisiklet yolumuzun ilk etabını çok kısa bir süre içerisinde yaptık ve hizmete sunduk. Kalan kısmının imzaladığımız protokol kapsamındaki proje finansmanı ile yapılması en büyük arzumuzdur” diye konuştu.
    Rektör Dereli, kaldırım seviyesinden aşağıda olmak üzere, 3 metre genişliğinde beton zemini mavi renkli ve beyaz çizgili bisiklet yolunun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı bisiklet yolu yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını sözlerine ekledi. 

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow