hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Savaş: Ayda 100 bin liralık elektrik üreteceğiz

    Başkan Savaş: Ayda 100 bin liralık elektrik üreteceğiz
    expand

    Başkan Savaş: Ayda 100 bin liralık elektrik üreteceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet EZER/ HATAY,(DHA)- HATAY Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), İskenderun Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin elektrik enerjisine katkıda bulunacak olan ‘Hatay Güneş Enerji Santrali’nin temelini attı.
    Zararlı gazların salınımını engelleyerek küresel iklim değişikliği probleminin ortadan kalkmasına, kurumun bütçesine katkıda bulunmasına ve enerjide tasarrufu sağlayacak projenin temel atma görenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HATSU  Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan, Meydan Mahalle Muhtarı Ramazan Güneş, Daire Başkanları, şube müdürleri, yüklenici firma yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir ve HATSU olarak daha çok elektrik üretimine ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Savaş, "Çünkü bizim 13,5 milyon civarında her ay elektrik faturası ödeyen bir HATSU’muz vardı. Onun da  onda biri kadar Büyükşehir Belediyemiz elektrik faturası ödüyordu. Anlayacağınız sizin vermiş olduğunuz su faturalarının yüzde 65' i elektrik faturası olarak TEDAŞ’a veya TEİAŞA’a geri dönüyordu. Biz bununla ilgili çalışmalar yapıp, sizin vermiş olduğunuz o su faturalarının geri hizmete dönmesi adına elektrik üretmek için seferberlik yaptık. Bu tesisimiz ile de yaklaşık ayda 100 bin TL’lik elektrik üreteceğiz” dedi. Başkan Savaş, "Hem Büyükşehir hem de HATSU borç ödemek için uğraşıyor. HATSU’nun da ayakta durması, yatırım yapabilir durumda olması ve size temiz, hijyenik aynı zamanda bol su üretmesi gerekiyor. Bunun için HATSU’nun giderlerini azaltmak, gelirlerini arttırmak ve bununla birlikte yatırımları belli bir seviye yükseltmek gerekiyordu. Bunun çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.

    HATSU  Genel Müdürü Mehmet Çaparali, santralin 780 kiloWatt kurulu güce sahip olacağını yılda 1 milyon 316 bin kiloWattSaat elektrik enerjisi üreteceğine dikkat çekti. Çaparali, GES sisteminde her bir panelin gücü 275 Watt olacağını ve toplamda 2920 adet güneş enerji paneli kullanılacağını, üretilen elektrik enerjisi sayesinde HATSU’nun yılda yaklaşık 1 milyon ile 1 milyon 200 bin TL arasında tasarruf sağlayacağını anlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow