hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'da bir haftada trafik kazası sonucu 1 kişi öldü 101 kişi yaralandı

    Hatayda bir haftada trafik kazası sonucu 1 kişi öldü 101 kişi yaralandı
    expand

    Hatay'da bir haftada trafik kazası sonucu 1 kişi öldü 101 kişi yaralandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet EZER/HATAY,(DHA)- HATAY'da bir haftada meydana gelen 110 trafik kazasında 1 kişinin öldüğü 101 kişinin ise yaralandığı bildirildi. 
    Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada trafiğin denetlenmesi ve düzenlenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde denetim ve kontrollerin yapıldığı belirtildi. Denetimlerin yapıldığı 09-15 Mart tarihlerinde 110 trafik kazasının gerçekleştiği bildirilirken, bu kazaların 1 ölümlü, 60 yaralanmalı ve 49 maddi hasarlı olduğu kaydedildi. Trafik kazaları sonucu 101 kişinin yaralandığı kaydedildi. 
    Bir haftalık denetim ve kontrollerde 22 bin 934 aracın kontrol edildiği, 4 bin 945 araç sürücüsüne idari para cezası kesilirken, 66 motosiklet trafikten men edildiği açıklandı. Denetimlerde 593 okul servis aracı kontrol edilirken 21 şoföre idari para cezası kesildi. Alkollü araç kullandığı tespit edilen 76 sürücüsünün ise ehliyetine geçici olarak el konuldu. 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 19 sürücü hakkında gerekli adli işlem yapıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow