hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay’da istihdam ve mesleki eğitim toplantısı

    Hatay’da istihdam ve mesleki eğitim toplantısı
    expand

    Hatay’da istihdam ve mesleki eğitim toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin BOZOK- Mehmet EZER/HATAY, (DHA)- HATAY İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında gerçekleştirildi.
    Hatay’da istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
    Toplantıda konuşan Vali Doğan, “2019 yılı tüm dünya ekonomisini etkileyen bir krizle geçti. Küresel bir dünyada, iletişimin ve ulaşımın çok hızlı olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu nedenle krizin Türkiye’yi etkilemesi çok normal. Dolayısıyla hem kendi içimizden hem de dışardan kaynaklanan bu krizin etkilerinin özel sektörde ve kamu sektöründe az olması sevindirici bir durum. Gerek özel sektör temsilcileriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde gerekse ihracat rakamlarına baktığımızda bu rakamlar gösteriyor ki Türkiye 2019 yılında ciddi bir üretim yapmış, istihdam sağlamış ve ürettiklerini de dünyanın dört bir yanına ihraç edebilmiş. 2020 yılında kamu sektörü ve özel sektör olarak neler yapacağımızı ve istihdamı artırma yolundaki çalışmalarımızı değerlendireceğiz.” dedi.
    Toplantı, 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanan istihdam politikaları ve eğitim programları hakkındaki hususların değerlendirilmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow