hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okulda üretilen ürünler, stantlarda satılıyor

    Okulda üretilen ürünler, stantlarda satılıyor
    expand

    Okulda üretilen ürünler, stantlarda satılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çilem Gökçe ÖĞÜT/ HATAY, (DHA)- HATAY’da okul önüne kurdukları serada sebze ve meyve yetiştiren öğrenciler, topladıkları ürünleri okulda hazırladıkları stantta satışa sunuyor.
    Kentte tarım ve tarla bitkileri alanında eğitim veren Saadet Yusuf Mıstıkoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bahçesine kurdukları serada yetiştirdikleri sebze ve meyveleri okulda kurdukları stantlarda satışını yapıyor. Yazın tarlada, kışın serada olan öğrencilerin sürekli üretim yaptıklarını belirten Okul Müdürü Barış Körkü, öğrencilerin her mevsim çalıştığını söyledi. Okulda öğrenciler tarafından yetiştirilen ürünlerin yüzde yüz yerli tohumla üretildiğini anlatan Körkü, "Öğrencilerimiz ürünleri yüzde yüz yerli tohumla üretiyor. Hatta kendi tohumluklarını da yapmaya başladılar. Seramızda şimdi salatalık, domates, biber, marul, acur roka, ıspanak, tere, maydanoz, nane ve patlıcan gibi çeşitli ürünler ekiliyor. Ürünler çeşitli olunca, farklı teknikler öğrenmiş oluyorlar" dedi.
    YÜZDE ELLİ İNDİRİMLİ
    Amaçlarının satış yapmak olmadığını aktaran Körkü, "Öğrencilerimiz kendi ekip, biçtikleri meyve ve sebzeleri satarak, satışı öğreniyor. Amacımız ürünleri satmak değil. Bunu öğrencilerimize yaptırarak, onlara satışı, ticareti öğretmek. Üstelik öğrencilerimiz yetiştirdikleri ürünleri piyasa değerinin altında, yüzde elli indirimli satıyor. Sattıkça da motive oluyorlar" diye konuştu.
    Öğrencilerin yetiştirdiği ürünlerden satın almak isteyenlerin okulun web sitesinden günlük ne kadar ürün olduğunu takip edeceği sistemi yakında uygulayacaklarını söyleyen Körkü, uygulama devreye girene kadar vatandaşların telefonla bilgi alabileceklerini söyledi.  (DHA)

    FOTOGRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow