hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk ve Suriyeli işsizler, 'İş Fuarı'nda işverenlerle buluştu

    Türk ve Suriyeli işsizler, İş Fuarında işverenlerle buluştu
    expand

    Türk ve Suriyeli işsizler, 'İş Fuarı'nda işverenlerle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzzet NAZLI / HATAY, (DHA) - HATAY'da Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Doğu Akdeniz Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) ortaklığıyla İş Fuarı düzenlendi. Fuara gelen 400 Türk ve Suriyeli, katılımcı firmalara iş başvurusunda bulundu.
    ATSO, DRC ve Doğu Akdeniz ABİGEM ortaklığıyla 4 yıldır faaliyet gösteren İş Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında İş Fuarı düzenlendi. Pandemi döneminde zor günler yaşayan şirketleri, yeni bağlantılar kurabilecekleri firmalarla aynı çatı altında toplamak, iş arayan kalifiye Türk ve Suriyelileri onlarla buluşturma hedefiyle düzenlenen iş fuarına, Türk ve Suriyeliler yoğun ilgi gösterdi.
    ÇİNÇİN: HİÇBİR SÖMÜRÜ DÜZENİ SÜRDÜRÜLEMEZ
    Fuarın açılışında konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, programın amacının iş arayanlarla işverenleri bir araya getirerek, iş arayanlara iş bulma şansı vermek ve işverenlerin aradıkları elemanı bulmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin koronavirüs sürecinde negatif ekonomik büyüme ve eksik istihdam sorunları ile mücadele etmek durumunda kaldığını söyleyen Çinçin, “2020 yılı Hatay ilinin yer aldığı TR63 bölgesi ile genel olarak Türkiye işsizlik oranları, Türkiye’de yüzde 13,40, Hatay’da ise bu oran yüzde 15,50’dir. iş piyasalarında Suriyeli kardeşlerimiz işe giriyor ve maalesef hemen kayıt dışı çalışmayı kabul ediyorlar veya asgari ücret rakamının altında çalışmayı kabul ediyorlar. Hiçbir sömürü düzeni sürdürülemez. Sömürü kısa bir süre olur, ne sömürene ne de sömürülene fayda sağlamaz. Danimarka Mülteci Konseyi ile ortak çalışmamız var. Bundan sonra da birçok projelere beraber imza atmaya devam edeceğiz. Bizim yaptığımız  bütün programlarda yüzde 50 Türk vatandaşı yüzde 50 Suriyeli konusunda Danimarka Mülteci Konseyi ile anlaşmış durumdayız. Daha önce haklı olarak programlar Suriyeliler'e yönelikti ama şimdi Türk ve Suriyeliler'e yönelik oldu” ifadelerine yer verdi.
    Danimarka Mülteci Konseyi Geçim Kaynakları Programlar Müdürü Laila Zulkaphil de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
    “Danimarka Mülteci Konseyi’nin temel amacı, ihtiyaç sahibi hem Suriyeliler hem ev sahibi topluluk üyelerinin geçim kaynaklarını geliştirmek, aynı zamanda toplumsal entegrasyonlarını sağlamaktır. Bizim mevcut geçim kaynakları projelerimizin temel amacı hem maaş ile istihdam sağlamak, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanların kendi işlerini kurabilmeleri için destek sağlamaktır. Bu bağlamda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'na şükranlarımızı iletmek istiyoruz. Bu projede onlar olmasa beraber bu kadar başarılı bir işbirliği yapamazdık”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow