hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gurbetçi şifayı Isparta'da buldu

    Gurbetçi şifayı Ispartada buldu
    expand

    Gurbetçi şifayı Isparta'da buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - DANİMARKA'da yaşayan Sultan Yeşil (60), böbrek ağrıları şikayetiyle başvurduğu Isparta Şehir Hastanesi'nde ilk kez uygulanan sırtüstü yatırılarak yapılan kapalı böbrek taşı ameliyatıyla (SUPİN PCNL) sağlığına kavuşturuldu.

    Danimarka'dan Isparta'ya gelerek Şehir Hastanesi Üroloji Polikliniği'ne başvuran Sultan Yeşil, üroloji uzmanı Op. Dr. Yunus Ünal tarafından muayene edildi. Yapılan tetkikler sonucunda ilk kez uygulanan SUPİN PCNL ameliyatı uygulanan Sultan Yeşil, sağlığına kavuştu.

    Op. Dr. Yunus Ünal, "Bu şikayetlerle başvuran fakat kilolu olup solunum sıkıntısı, tansiyon gibi kronik hastalıkları bulunan hastalarımızda uyguladığımız bu ameliyat hastanemizde ilk kez uygulanmış olup, SGK kapsamında ücretsiz olarak uygulanmaktadır" dedi.

    Sultan Yeşil de yıllardır böbrek ağrıları çektiğini, yurt dışında ve yurt içinde defalarca doktorlara gittiğini ve ameliyatı çok riskli olduğu için yapmadıklarını anlatırken, "Isparta Şehir Hastanesi'nde Yunus Beyin adını duyup, geldim. Doktorum ameliyatımı yaptı ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ameliyatımda ve hastanede yattığım sürede doktorum, hemşirelerim, çalışanlar çok güzel ilgilendi. Yemekler bile ayrı kapaklı geldi. Avrupa'da böyle hastane yok. Herkese anlatıyorum. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow