hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milletvekili Gökgöz'den Eğirdir Gölü'nde inceleme

    Milletvekili Gökgözden Eğirdir Gölünde inceleme
    expand

    Milletvekili Gökgöz'den Eğirdir Gölü'nde inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- AK PARTİ Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Gölü'nde ve çevresinde yürütülen çalışmalarla ilgili inceleme yaptı. Milletvekili Gökgöz, "Eğirdir Gölü'ne gelebilecek her türlü atığın önüne geçmek adına böyle bir çalışma yürütülüyor" dedi.

    AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Gölü'nde dip temizliği çalışmalarının başlamasıyla ilgili inceleme yapmak üzere DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin ile birlikte Eğirdir'e geldi. Milletvekili Gökgöz, Hayvanat Bahçesi kavşağında Belediye Başkanı Veli Gök, AK Parti İlçe Başkanı Mevlüt Doğanay ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı.

    Hayvanat Bahçesi arka tarafında çalışmaların devam ettiği göl kenarında incelemelerde bulunan Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz açıklamalarda bulundu. Milletvekili Gökgöz, "Eğirdir Gölü'müzü gözbebeğimiz olarak korumak adına burada sürekli çalışmaların içerisinde bizatihi milletvekili arkadaşlarımızla beraber yer alıyoruz. Dolayısıyla Eğirdir Gölü'ne gelebilecek her türlü atığın önüne geçmek adına böyle bir çalışma yürütülüyor. Bu dip çamurunun ve atıkların temizlenmesiyle birlikte inşallah yetkililerimiz yine çözelti havuzlarının da oluşturulmasının ardından göle gelecek etken maddelerin de ulaşmasını engelleyecek. Doğal arıtma sistemi adı verdiğimiz bu sistemin de Eğirdir Gölü'nü kurtarma noktasında da büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    Atabey Ovası'nda Dünya Bankası tarafından onaylanan projeyle damlama sulama sistemine geçileceğini aktaran Milletvekili Gökgöz, "Dolayısıyla bugün biz burada yapılan çalışmaları yerinde incelemek, Eğirdir Gölü'nü kirletebilecek her türlü etken maddenin önüne geçmek ve çözelti havuzlarının da yapılması adına hem DSİ Bölge Müdürümüz ve Belediye Başkanımızla beraberiz. Bizler Eğirdir Gölü'nün hem içme suyu havzası, hem de sulama suyu olarak kullanılma noktasındaki hassasiyetimizi yineliyoruz. Tabii vatandaşlarımızdan da suyu israf etmeden burada biraz daha itinalı davranmamız gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu.

    DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin, şöyle dedi:

    "Bizim Eğirdir Gölü bu yörenin, göller bölgesinin gözbebeğidir, tatlı su kaynağıdır. Eğirdir Gölü'nün gerek miktar, gerek kalite yönüyle korumak yönünde birçok faaliyetimiz var. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü olarak bizim olduğu gibi diğer birçok kamu kurum ve kuruluşlarının da faaliyetleri var. Bu anlamda biz Eğirdir Gölü'nü hem korumak hem de gelecek nesillere daha güzel bir şekilde aktarmak anlamında adımlar atıyoruz. Bugünkü faaliyetimiz Sayın Vekilimizin bize Eğirdir Gölü'ne deşarj olan derelerdeki çökelti durumundaki tarımsal atıkların göle inmesini engelleyerek temizleme çalışmasını bir an evvel başlattık. Eğirdir Belediye Başkanımızın da ve makine destekleriyle bu çalışma başladı. Bu çalışma sadece burada değil Eğirdir'de olduğu gibi Senirkent'te Pupa Çayı'nda, bir diğer taraftan Gelendost'ta Yenice Çayı'nda da çalışmalar devan ediyor. Burada maksat sezonsal tarımsal kirliliğin göle ulaşımını engellemektir. Bunlar belki dönemsel faaliyetler fakat, bunun dışında da yapısal bir takım projelerimiz de var."

    Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök de "Gözümüz, Eğirdir Gölü'müz için uzun zamandır çalışmalar yürütüyorduk, nihayet milletvekillerimizin de destekleriyle amacımıza yavaş yavaş ulaşıyoruz. Bu projeler tamamlandığında Eğirdir Gölü'müzü gelecek nesillere daha temiz, daha güzel ve dolu olarak bırakacağız. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyor, bu çalışmalarda her zaman yanımızda olan milletvekillerimize ve DSİ Bölge Müdürümüz ile emeği geçen tüm çalışanlara ve teknik ekibe çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Daha sonra Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve beraberindekiler Millet Bahçesi olarak düzenlemelerine başlanan Köprübaşı mevkii Halil Üstün heykelinin bulunduğu alanda incelemelerde bulunarak teknik ekipten bilgiler aldı. Millet Bahçesi olacak alandaki düzenlemeleri çok beğenen Milletvekili Gökgöz daha sonra Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök'ü makamında ziyaret ettikten sonra Eğirdir'den ayrıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow