hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıkamış şehitleri için tırmandılar

    Sarıkamış şehitleri için tırmandılar
    expand

    Sarıkamış şehitleri için tırmandılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da Arena Dağcılık Kulübü üyeleri, Sarıkamış şehitlerini anma gününde kentin en yüksek dağlarından Akdağ Baca Tepe zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.
    Arena Dağcılık Kulübü Başkanı Sinan Yılmaz, Sarıkamış şehitlerini anma gününde kulüp üyeleri olarak bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Biraz olsun o yılları yaşamak adına son 2 faaliyetimizdeki zorlu hava şartları istiyorduk. Ama en çok kar olmasını bekliyorduk. Zor şartlarda karda ve buzda o anları canlandırmak istiyorduk. Yürüyüşümüze sabahın erken saatlerinde başladık. 2271 rakımlı zirveye ulaştığımızda şiddeti az olsa da dondurucu bir rüzgar vardı. Önce kahvaltımızı yaptık. Bu sürede dinlenmişte olduk. Zirve dönüşünden önce Sarıkamış şehitlerimiz anısına yaptığımız zirvemizde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızı söyledik. Ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi.
    Karın yoğun olduğu bir bölgede Sarıkamış şehitleri anısına kısa bir canlandırma ve o hissiyatı yaşamak ve yaşatmak adına anma yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz, aradan 106 yıl geçse de Sarıkamış şehitlerini unutmanın mümkün olmadığını vurguladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow