hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Seymenoğlu'ndan Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

    Vali Seymenoğlundan Rehabilitasyon Merkezine ziyaret
    expand

    Vali Seymenoğlu'ndan Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı ve merkezdeki gençlerle sohbet etti.

    Isparta Valiliği'nin 'Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı' kapsamında 2018 yılında Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) ile hayata geçirdiği Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin projesi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edildi. Proje alanı olan UYUMDER'de incelemelerde bulunan Vali Ömer Seymenoğlu, UYUMDER ve BAKA yetkililerinden bilgi aldı, merkezde bulunan gençlerle sohbet etti.

    Vali Ömer Seymenoğlu, vatandaşları derneğin çalışmalarına destek olmaya davet etti. Seymenoğlu, "Derneğimizin yapmış olduğu bir proje BAKA tarafından desteklenmek için uygun görüldü. O projeyi yerinde görmek için ziyarette bulundum. Dernekte 20 ile 30 gencimiz var. Burada atölyelerde çalışarak, tarımla uğraşarak, hayvanlarla ilgilenerek kendilerini deşarj edip, topluma karışıyorlar. Valilik olarak dernekle işbirliği içerisinde çalışmalar da yürütüyoruz, Milas Mesireliğindeki kameriyelerin yapımını birlikte yaptık. Devlet olarak da toplumumuzdaki böyle arkadaşlarımıza destek olmak, yardım etmek bizim görevimiz. Onun için biz UYUMDER'in yaptığı projelere elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın da burayla destek olmasını bekliyorum" dedi.

    Merkezde, gönüllü olarak rehabilitasyonu kabul eden gençler, uyuşturucu bağımlılıklarını; çeşitli sosyal etkinlikler, meslek kursları, spor ve eğitim faaliyetlerinin yanında tarım ve hayvancılık uygulamalarıyla yenmeye çalışıyor. Merkez, 50 dönüm arazi üzerine kurulu ve 1500 metrekare kapalı alana sahip. Kabul edilen BAKA projesi sayesinde, merkez iş atölyelerine teknik ekipman desteği, mantar yetiştirme seraları, uzmanlar tarafından gençlere eğitimler verilmesi ve çeşitli kültürel faaliyetlere destek sağlanacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow