hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartal'da Sarıkamış şehitlerine anma

    Kartalda Sarıkamış şehitlerine anma
    expand

    Kartal'da Sarıkamış şehitlerine anma

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA) - Kartal'da, Birinci Dünya Savaşı sırasında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehit düşen askerlerin anısına anma etkinliğini düzenledi.

    Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından bir anma konseri yapıldı. Koro Şefi Kemal Esen’in yönetimi ve Nazife Hüner’in sunumuyla türküler Sarıkamış şehitleri için seslendirildi. Etkinliğe Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hülya Arkan, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, barkovizyon gösterimiyle Sarıkamış’ta yaşananlar anlatıldı. Gösterimin ardından şehitler anısına düzenlenen konserde Erisin Dağların Karı, Bir Ay Doğar, Keklik Gibi Kanadımı Süzmedim ve Allı Turnam gibi türküler katılımcıların da eşlik etmesiyle hep bir ağızdan söylendi.

    Etkinliğin sonunda Yakacık Çarşı Mahallesi Muhtarı Senem Özdemir, Koro Şefi Kemal Esen'e çiçek takdiminde bulunduktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Özdemir, konuşmasında şehitleri rahmetle anarak, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow