hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin: Ticaret anlaşması eşitlik üzerine olmalı

    Çin: Ticaret anlaşması eşitlik üzerine olmalı
    expand

    Çin: Ticaret anlaşması eşitlik üzerine olmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahmut Can Emir / İstanbul, 21 Mayıs (DHA) – Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ABD ile karşılıklı imzalanacak olan herhangi bir ticaret anlaşmasının, iki ülke için de eşitlik ve karşılıklı yarar sağlaması gerektiği belirtildi.
    Açıklamada ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın, "Çin’in neredeyse hazır olan bir anlaşmadan vazgeçtiği" yolundaki sözlerine, Trump’ın bahsettiği şekilde bir anlaşmanın hiçbir zaman var olmadığına dikkat çekildi.
    Bakanlık açıklamasında ayrıca, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliklerine karşın, yabancı yatırımcıların Çin’de yatırım yapmaya istekli oldukları ve ülkenin de yabancı yatırımcılar için daha iyi bir yatırım ortamı sunma çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.
    Çin Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması ABD’nin casusluk iddiasıyla Huawei’i yasaklaması ve Google’ın da firmanın ürünlerinin Google’ın uygulama ve hizmetlerine erişimini keseceğini duyurması sonrasında geldi.
    Konu ile ilgili olarak Google ve Huawei’in ikili görüşmelere başlarken ve ABD Ticaret Bakanlığı Çin teknoloji firması Huawei’ye uygulanacak yasağı geçici bir lisans ile 90 gün erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow