hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Latin Amerikalı firmalara Türk ürünleri ‘sanal heyet’ ile tanıtılacak

    Latin Amerikalı firmalara Türk ürünleri ‘sanal heyet’ ile tanıtılacak
    expand

    Latin Amerikalı firmalara Türk ürünleri ‘sanal heyet’ ile tanıtılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)-Dünya ekonomilerini de derinden sarsan koronavirüs pandemisinde seyahatlerin yapılamaması ve alınan önlemler nedeniyle gerçekleştirilemeyen yüz yüze ticari görüşmeler, ticaret heyetlerinin ‘sanal heyet’ organizasyonlarına yol açtı. Türkiye'nin dijital ekonomiye geçiş sürecinde örnek bir kurum olma vizyonuyla çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğüne dikkat çeken İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), tarafından düzenlenen ‘sanal alım heyeti’ organizasyonu ile Türk ürünleri, Kolombiya ve Şili’nin en prestijli firmalarına tanıtılacak.

    İHBİR tarafından, ücretsiz olarak 29 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında online ikili görüşmelerinin yapılacağı organizasyon kapsamında; Türk ürünleri, ‘sanal heyet’ aracılığıyla Kolombiya ve Şili’nin en saygın firmalarına tanıtılacak.

    GÖRÜŞMELER DİJİTAL ORTAMA TAŞINDI

    Kolombiya ve Şili Sanal Alım Heyeti programı kapsamında yapılacak olan ikili görüşmelerin Türkiye açısından önemine değinen İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, “Artık tüm toplantı ve organizasyonlar, dijital ortama taşındı. Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda bizler de ülkemize gelemeyen firma sahibi ve satın alma temsilcilerini üyelerimizle dijital ortamda ücretsiz olarak görüştüreceğiz. Türkiye'nin ihracat hacmini ve ülkemizin dünyadaki itibarını artırarak daha katma değerli hale getirmek için, alım heyetlerine önem veriyoruz. Bu süreçten önce de sıkça gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonlarını şimdi de sanal ortama taşıyoruz” dedi.

    “2023 YILI HEDEFİMİZİ AŞACAĞIZ”

    Fiziksel olarak gerçekleştirilemeyen alım heyetlerinin dijital ortama taşınmasının, Türkiye'nin ihracatına önemli katkıları olacağını da ekleyen Haluk Okutur, “Pandemi dolayısıyla evde kalma süreci başladığında üyelerimiz için birçok yeniliğe imza attık. Veri tabanı iş birliği anlaşması ile 150 milyondan fazla firma bilgisinin bulunduğu, en prestijli firmaları üyelerimizle paylaşarak ihracat gerçekleştirmelerini ve istedikleri firmalara ulaşmalarını sağladık. İHBİR, ülkemizde bulunan diğer birliklere göre en fazla alım heyeti ve milli katılım fuarı gerçekleştiren birlik olarak engin tecrübelere sahip. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda üyelerimizin yurtdışındaki potansiyel müşterilere rahatlıkla ulaşabilmesini sağlamak amacıyla, farklı coğrafyalarda düzenlenmiş fuarlar ve bu fuarlarda temin edilen potansiyel müşterilerin kartvizit arşivini de paylaşmaya başladık. Değerli iş insanlarımızın öz verili çalışmalarıyla 13,7 milyar dolar olan 2023 yılı hedefimizi hep birlikte aşacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow