hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody’s: Çin’de güçlü otomotiv talebi virüs endişelerini telafi eder

    Moody’s: Çin’de güçlü otomotiv talebi virüs endişelerini telafi eder
    expand

    Moody’s: Çin’de güçlü otomotiv talebi virüs endişelerini telafi eder

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlayda Kılıçay / İstanbul, 6 Şubat (DHA) - Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, Çin otomotiv endüstrisi talebinin, ülkenin Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip coronavirüs salgınının olumsuz etkisini yok edeceğine dikkat çekerken, Honda, Toyota gibi üreticiler üretime geçici olarak ara verdiklerini açıkladılar.
    Buna karşılık, kısa vadede talep ve kurumsal sermaye harcamalarında geçici daralmalar da bekleniyor. Moody’s Başkan Yardımcısı Gerwin Ho, coronavirüs salgını nedeniyle potansiyel müşterilerin, araç satış bayileri de dahil, kalabalık ortamlara girmekten çekindikleri için kısa vadada satışlarda bir miktar düşüş olabileceğine işaret etti ve ekledi:
    "Bununla birlikte, Çin'deki ekonomik büyüme ve otomobil sahipliği oranındaki artışa bağlı olarak, çok sayıda potansiyel müşterinin talebini ertelemediğini ve talepteki uzun vadeli büyümenin de aksamadan sürdüğünü görüyoruz.
    Japonya menşeili otomotiv firması Honda da, Çin’in Vuhan kentinde bulunan fabrikasının faaliyetlerini, virüsiçin artan uyarılara bağlı olarak en iyi olasılıkla Şubat sonuna kadar durduracağını duyurdu.
    Şirket bir önceki açıklamasında fabrikanın geçici olarak 14 Şubat’a kadar kapatılacağını belirtmişti.
    Toyota İşletme Müdürü Masayoshi Shirayanagi basına yaptığı açıklamada ise otomotiv satışlarının virüs  etkisiyle azadığını belirtti.
    Shirayanagi aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde üretimin önemli bir kısmını Çin dışına taşıyabileceklerini de belirtti. Shirayanagi, üretimin Çin’de durdurulması halinde Avrupa ya da ABD’de devam edebileceğine inandıklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow