hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağ bacağını kaybetti umudunu kaybetmedi

    Sağ bacağını kaybetti umudunu kaybetmedi
    expand

    Sağ bacağını kaybetti umudunu kaybetmedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)- Nörofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri olup bir kez kanseri yenen ve tekrar kanseri nüks eden 23 yaşındaki Ayyüce Çınar sağ bacağını kaybetti. Neslican Tay ile hastalık türlerinin benzediğini söyleyen Çınar, “Kanser değil, biz güçlüyüz" dedi.

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki İrem Ayyüce Çınar, 2017 yılında sağ bacağında şişlik şikâyetiyle hastaneye gitti. Burada bacağında kitle olduğu tespit edilen Çınar, başka bir hastaneye sevk edildi. Tetkiklerden sonra Çınar, Nörofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri olduğunu öğrendi. Hayat enerjisini hiç bırakmayan ve Neslican Tay'ı örnek aldığını belirten Çınar sağ bacağını kanserden kaybetti.

    “DAYANIŞMA VE BİRLİKTELİKLER UMUDU BESLİYOR”

    Hastalık sürecinin başından beri Çınar’ı yalnız bırakmayan Umudum Olur Musun Derneği şimdi ise Çınar’ın protez ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Dernek ekibi ile Op. Dr. Mustafa Alpaslan’ın protez ölçüleri için Mersin’e gittiği bilgisini veren Dernek Başkanı Erdoğan Uludağ, “Tedavisi süren Ayyüce Çınar, bir bacağını hastalığı nedeniyle kaybetti fakat o hayata tutunmayı hiçbir zaman bırakmadı. Bu tür hastalıklarla mücadele etmek bazen yalnızca bir kişinin azmiyle olmuyor. Dayanışma ve birliktelikler umudu besliyor. Bu da hastalıkla mücadele eden kişi için çok önemli bir şey” ifadelerini kullandı.

    “KAŞLARIMIZ, SAÇLARIMIZ DEĞİL BİZ GÜZELİZ”

    Her şeye rağmen hayat enerjisini hiç kaybetmediğini söyleyen Çınar ise şimdi kendisi gibi kanser hastası insanlara sosyal medyadan umut oluyor. Çınar, “Benim gibi insanlar saçlarını kaybedince çok üzülüyorlar ama üzülmeleri gerekmiyor. Kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow