hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Unutulan sokak oyunları Başakşehir’de canlandı

    Unutulan sokak oyunları Başakşehir’de canlandı
    expand

    Unutulan sokak oyunları Başakşehir’de canlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL, (DHA)-BAŞAKŞEHİR Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunlarını Gençlik Oyunları’na dahil etti. Geleneksel çocuk oyunları turnuvası, mendil kapmaca yarışmalarıyla başladı.

    Eskiden mahallelerde çocuklar arasında sıkça oynanan oyunlardan mendil kapmaca ve yakan top, Gençlik Oyunları’nda ortaokullar arasında oynanan bir turnuvaya dönüştü. Turnuvada takımlar farklı sınıflardaki öğrencilerin bir araya getirilmesiyle oluşturuldu.

    GENÇLER, TURNUVAYI SABIRSIZLIKLA BEKLEDİ

    Geleneksel çocuk oyunları, Başakşehir Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda erkekler mendil kapmaca turnuvasıyla başladı. Takımlar, organizasyon öncesinde okuldaki spor salonunun tribünlerini doldurdu. Kuralar çekildi; ilk müsabaka İBB Akşemsettin Ortaokulu ile Mustafa Kutlu İmam Hatip Ortaokulu arasında yapıldı. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden karma olarak oluşturulan ekiplerden Akşemsettin Ortaokulu mücadeleyi üstün bitiren takım oldu.

    Farklı renklerde forma giyen takımların arasındaki mendil kapma mücadelesi büyük heyecana sahne oldu. Maç içerisinde takımların oyuncuları sahanın ortasında sırasıyla karşı karşıya geldi. Mendili kapan oyuncular, rakipleri kendilerine değmeden kale çizgisini geçmek, diğer oyuncular da elinde mendil olan oyuncuları yakalamak için çaba gösterdi.

    Mendil kapmaca ve yakan top turnuvalarına 13 ortaokuldan 506 öğrenci katıldı. Erkekler ve kızlar kategorilerinde 37 takımın yer aldığı turnuva, önümüzdeki günlerde sonuçlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow