hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10'uncu Hamsi Şenliği 9 Şubat'ta gerçekleşecek

    10uncu Hamsi Şenliği 9 Şubatta gerçekleşecek
    expand

    10'uncu Hamsi Şenliği 9 Şubat'ta gerçekleşecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EGE Karadeniz Dernekleri Federasyonu her yıl olduğu gibi bu yıl da 9 Şubat'ta İnciraltı'nda düzenleyeceği 10'uncu Hamsi Şenliği'nde Egelilere 10 ton hamsi ikram edecek. 50 bin kişinin katılmasının beklendiği şenlikte ziyaretçiler yöresel sanatçıların seslendirdiği Karadeniz müziği eşliğinde eğlenecek.

    Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) tarafından bu yıl da 9 Şubat'ta İzmir'in Balçova semtinde bulunan İnciraltı Mesire Yeri'nde '10'uncu Hamsi Şenliği'ni düzenleyecek. 10 ton hamsinin tavalarda kızartılarak ziyaretçilere ikram edileceği şenlikte, yöresel sanatçılar Karadeniz şarkılarını seslendirecek. Karadeniz kültürünün tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'ne özgü ürün ve yiyecekler de ziyaretçilere sunulacak. Etkinlikte hamsi ikramında ve tanıtımında toplamda 100 kişi görevlendirilecek. Şenlik öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan EKAF Başkanı Aydın Özyar, son alınan verilere göre Ege Bölgesi'nde 600 bin Karadenizlinin yaşamakta olduğunu, bu sayının İzmir için 250 bin civarında olduğunu söyleyerek, "Karadeniz'den Ege'ye gelen hemşerilerimizin uyumunu sağlamak, sorunlarıyla ilgilenmek ve bölgeyi burada tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

    'HAMSİLER 30-35 TAVADA AYNI ANDA PİŞİRİLECEK'

    EKAF Başkan Yardımcısı Ahmet Gedik ise, "Pazar günü güzel bir havada iyi bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Yılların vermiş olduğu bir tecrübe var. Tüm İzmir şenlikten sonra tekrar ne zaman olacağını soruyor. Güvenliği sağlamak için özel bir güvenlik şirketiyle anlaştık. Alana araçlarıyla gelecek olan arkadaşlarımız belediyenin park alanlarını ücretsiz olarak kullanabilecek. Engelli ve yaşlı vatandaşlar için oturabilecekleri özel bir platform oluşturuldu. Alanda oluşturacağımız stantlarda yöresel gıda maddeleri, yemekler, çay, fındık, pestil, tereyağı, peynir servis edilecek. Hamsiler 30-35 tavada aynı anda pişirilecek ve halkımıza ikram edilecek" diye konuştu.

    Melis KARAKUZULU/İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow