hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama Serbest Bölge için yetişmiş eleman toplantısı

    Bergama Serbest Bölge için yetişmiş eleman toplantısı
    expand

    Bergama Serbest Bölge için yetişmiş eleman toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EGE Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir'in Bergama İlçesi'nde kurulması planlanan ve 20 bin kişiye istihdam sağlaması beklenilen Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin yetişmiş eleman ihtiyacı konusunda eğitmenler ile bir araya geldi.

    Bergama Ticaret Odası (BERTO) tarafından organize edilen toplantıda, yakın zamanda kurulacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi için yetişmiş eleman ihtiyacına yönelik eğitimcilere bilgilendirme yapıldı. BERTO Başkanı Fikret Ürper'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler'in yanı sıra AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Dikili, Kınık ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürleri, mesleki teknik lise müdür ve rehber öğretmenleri katıldı.

    Yapılan toplantıda 20 bin kişiye istihdam sağlaması beklenilen ve yıllık 4-5 milyar dolarlık ihracat hacmi yaratması planlanan serbest bölge çalışmalarını anlatan ESBAŞ Başkanı Faruk Güler, ilk olarak 'Dünden Bugüne Ege Serbest Bölgesi' başlığında slayt gösterisi ile ESBAŞ'ın tarihi gelişimini anlattı. Bergama'da gerçekleşmesi planlanan yatırım ile ilgili bilgi veren Güler, "Bu yatırım için, limanlara yakınlığı, yeni yapılan otoyola bağlantısı ve 2023 yılında bitirilecek olan Çanakkale Köprüsü'ne olan mesafesini göz önüne alarak Bergama'yı seçtik. Avrupa'ya ulaşım yatırımcı için önemli bir faktör. Aynı zamanda hızlı ve ekonomik olması da yatırımcı için önemli. Bunun için tüm yatırımlar yapıldı. Şu an en büyük dezavantaj yetişmiş insan gücü. Batı Anadolu Serbest Bölgesi faaliyete geçtiğinde, Bergama'da yetişmiş kalifiye elaman ihtiyacı gün yüzüne çıkacak. Kuzey Ege'de çok insanımız var. Bu insanımızı şimdiden kalifiye olarak yetiştirmemiz lazım. Okullarımız eğitimcilerimiz bunun için çalışmalı. Bizde 30 yıllık tecrübemizi aktarmaya iş birliği yapmaya hazırız" dedi.

    Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise "Bergama Organize Sanayi Bölgesi, Batı Anadolu Serbest Bölgesi ve Dikili Serbest Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Bölgesi gibi yatırımlarla bu bölgede çok ciddi bir istihdam söz konusu olacak. Ancak bu istihdam nitelikli olmak zorunda. Aksi takdirde bu istihdam dışarıdan buraya gelecek. Yani dışarıdan göç alacağız. Dışarıdan mutlaka göç olacak ama öncelikli hedefimiz yöremizdeki işsiz olan vatandaşlarımızın vasıflı hale getirilerek, talep edilen iş gücünü karşılayabilmemizdir" dedi. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ise "Bergama yeni bir doğuma hazırlanıyor. Bakırçay Havzası yeniliklere yelken açtı. Tabi ki bu doğumun sancılı olmaması, sağlıklı olması için bizlerin hazırlık yapması gerekiyor" dedi. Başkan Koştu ise, şöyle devam etti:

    "Bize düşen görev bugünden kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak adımları atmak. Gençlerimizi ve öğrencilerimizi şimdiden serbest bölgemizin kalifiye eleman ihtiyacı için yetiştirmek."

    Oben ULU / BERGAMA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow