hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Bergama Serbest Bölge'de hedef önümüzdeki yıl ilk fabrikanın üretimi başlaması'

    Bergama Serbest Bölgede hedef önümüzdeki yıl ilk fabrikanın üretimi başlaması
    expand

    'Bergama Serbest Bölge'de hedef önümüzdeki yıl ilk fabrikanın üretimi başlaması'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-BERGAMA Serbest Sanayi Bölgesi'nin alt yapı çalışmaları hızlandı. Bergama Belediye Başkanı Koştu, önümüzdeki yıl ilk fabrikanın üretime başlamasının hedeflendiğini bildirdi.

    Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin (BASBAŞ) bir fidan gibi her geçen gün gibi büyüdüğünü söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "5 milyar dolar ticaret hacmine kavuşacak ilçemizde, 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bergama'mızın ekonomik kurtuluşunun lokomotifi Serbest Bölge olacak" dedi.

    Bergama'nın Aşağıkırıklar Mahallesi'nde kurulan Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Faruk Güler, önceki gün, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'ya bir ziyarette bulundu. Belediye Binası'nda gerçekleşen görüşmede Bergama Serbest Bölgesi için yapılan çalışmalar ele alındı. Ulaşım, içme, kullanma suyu ve telekomünikasyon gibi alt yapı çalışmaları hızla yapılmaya başlanan Bergama Serbest Bölgesi (BASBAŞ) için istişarelerde bulunuldu.

    SERBEST BÖLGE ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA
    Bergama Serbest Bölgesi'nin kuruluş kararının yayınlanması ardından hummalı bir çalışma başladığına dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Aşağıkırıklar mahallemizde 2,5 milyon metrekare alanda, ESBAŞ tarafından proje çalışmaları sürdürülen Batı Anadolu Serbest Bölgemiz fizibilite raporu Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne sunulmuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat 2020 tarihinde Bergama'mıza yaptığı ziyarette Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin açılacağı müjdesini vermişti. Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) CEO'su Faruk Güler'le birlikte o gün Cumhurbaşkanımızla görüşmüştük. Cumhurbaşkanımızın desteğini de alan BASBAŞ için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ettik. Ve nihayetinde 8 Eylül 2021 tarihinde Bergama'mız ekonomisi açısından tarihi bir gün yaşadık. Bu önemli günde, Bergama Batı Anadolu Serbest Bölgesi kararı Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak Resmi gazetede yayımlandı. Bizim için 8 Eylül tarihi, yaptığımız çalışmaların, Ankara'daki görüşmelerimizin, gece gündüz demeden devam ettiğimiz çalışmaların meyvesinin olgunlaştığı gün demektir. 8 Eylül 2021 tarihinden itibaren de Bergama Serbest Bölgesi alt yapı çalışmaları için bir dönem başlamış oldu" dedi.

    'HEDEF İLK FABRİKANIN 2024'DE DÜĞMEYE BASMASI, ÜRETİME BAŞLAMASI'
    Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin bir fidan gibi büyüdüğüne dikkati çeken Bergama Belediye Başkanı Koştu, alt yapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve 2024 yılında ilk fabrikanın düğmeye basıp, üretime başlanmasının hedeflendiğini BASBAŞ CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Faruk Güler ile birlikte değerlendirdiklerini kaydetti.
    Bergama'nın ekonomik kurtuluşunun lokomotifi Serbest Bölge olacağına dikkati çeken Başkan Koştu, "5 milyar dolar ticaret hacmine kavuşacak ilçemizde, 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow