hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bergama'da oryantiring heyecanı

    Bergamada oryantiring heyecanı
    expand

    Bergama'da oryantiring heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bergama, son yılların trend sporlarından olan Oryantiring yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

    Bergama Belediyesi ve Oryantiring Federasyonu ile geçtiğimiz ay yapılan protokol kapsamında Oryantiring Harita Çalıştayı'na ev sahipliği yapan Bergama, bu kez 13-14 Mart 2021 tarihlerinde Bergama Şehit Jandarma Asb. Kd. Bçvş. Süleyman Demirel adına yapılacak olan 2. Kademe Yarışmaları'na ev sahipliği yapacak. Yarışlar için ilçeye sporcular gelmeye başladı. 12 Mart Cuma akşamı şehir merkezinde Sprint Gece Yarışı, 13-14 Mart 2021 tarihlerinde ise Kozak Yaylası'nda Orta Mesafe Yarışı ve Sürat Mesafe Yarışı tertip edilecek.

    YARIŞLAR SIKI KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALTINDA YAPILACAK

    Yarışmalar süresince sıkı bir şekilde koronavirüs tedbirlerinin uygulanacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Oryantiring sporu bilindiği üzere açık havada yapılıyor ve kişisel teması bulunmayan bir spor dalı. Salgınla alakalı tüm tedbirler ve hazırlıklar tamamlandı. Bergama'yı doğa sporları turizminin merkezi konumuna getirmek için gerekli çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” dedi.

    ESNAFA CAN SUYU

    Yarışmalar için Bergama'ya gelen sporcuların gerekli sağlık kontrollerinden geçtiğini söyleyen Başkan Koştu, “İlçemize gelen sporcular ferdi olarak otel ve pansiyonlarda rezervasyonlarını gerçekleştirmeye başladı. Koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren otellerimiz, lokanta ve çarşı esnafımız için de ekonomik yönden bir destek olmuş olacak” dedi.

    İZMİR (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow