hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buca’da üzüm şenliği heyecanı

    Buca’da üzüm şenliği heyecanı
    expand

    Buca’da üzüm şenliği heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de, bir zamanlar çok sayıda üzüm bağı bulunan Buca’da yeniden hasat coşkusu yaşanıyor. Buca Belediyesi tarafından kurulan üzüm bağlarının hasadı, 3’üncü Bağ Bozumu Şenliği’yle 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek.

    Geçmiş yıllarda en iyi sultani üzümlerin yetiştiği Buca'da bağcılığı yeniden geliştirmek için çalışmalarına devam eden Buca Belediyesi, hasat şenliğiyle Bucalıları eski günlere geri götürecek. Kentin zamanla unutulan en önemli değeri üzüm kültürünü ve üzüm üretimini yeniden canlandırmak için 13 dönümlük alanda 1450 asma fidanıyla kurulan Buca Belediyesi Üzüm Bağı’nda 3’üncü kez hasat coşkusu yaşanacak. Kaynaklar bölgesinde yer alan bağlarda gerçekleşecek etkinlikte, yaklaşık 4 tonluk mahsulün hasadı, Bağ Bozumu Şenliği'nde yapılacak.

    Buca Belediyesi 3’üncü Bağ Bozumu Şenliği, 1 Eylül Pazar günü saat 16.00’da düzenlenecek kortejle başlayacak. Yöresel ürün stantlarının yer alacağı şenlikte, bağ bozumu gelenekleri de canlandırılacak. Bucalı kadınların ezerek çıkaracağı şıranın içileceği şenlikte, keşkek ikramı, en iyi üzüm yarışması, ürün tadımları, halk oyunları gösterileri yer alacak. Buca Belediyesi Pop Orkestrası’nın müzikleriyle renklenecek şenlik, Bucalılara güzel bir gün yaşatacak.

    Şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için, 1 Eylül günü saat 15.00’te Buca Belediyesi önünden servis kaldıracak.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow