hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buca’ya 2250 araçlık 3 yeni otopark

    Buca’ya 2250 araçlık 3 yeni otopark
    expand

    Buca’ya 2250 araçlık 3 yeni otopark

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHUR İttifakı Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, ilçeye 2250 araçlık yer altı otoparkı yapacağını belirterek, böylelikle trafik sıkışıklığını önlemenin yanı sıra ilçenin sosyal ve ticari hayatının da hareketleneceğini söyledi.

    Cumhur İttifakı Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Buca Cezaevi'ni kaldırarak ilçeye 2 yeni arter açıp trafik sorunlarını çözme, 75 bin - 100 bin ve 250 bin metrekarelik şehir içi ve doğa parkları ile ilçede kişi başına düşen yeşil alanı 10 kat artıracağını söyledi. Buca’daki üç büyük park ve meydan düzenlemesinin yer altını otopark olarak projelendiren Arslan, detayları şöyle anlattı:

    "Buca trafikten dertli. Sorun yaşanan alanlarla ilgili küçük iyileştirmeler yaparak günü kurtarmayacağız. Biz en önemli sorunlarını kökten çözüp, ilçenin onlarca yıl bir daha bu alanda sorun yaşamamasını hedefliyoruz. Otopark konusu hem trafik akışının sağlanması hem de ilçede sosyal ve ticari hareketliliğin artması açısından önemli. Otoparklar yetersiz ve doğru yerde değilse, insanlar mecburen araçlarını caddeye bırakacak, caddeler yeterli olsa dahi trafik akışı engellenecek. İnsanımız otopark sorunu yüzünden caddeye çıkamıyor, alışveriş yapamıyor, oturup bir kafede ailesi veya arkadaşları ile vakit geçiremiyor. Bu durum da ilçenin hareketliliğini de esnafımızın iş yapmasını olumsuz etkiliyor."

    3 yeni otopark yapacaklerini belirten Mustafa Arslan, bunların Şirinyer Kapalı Pazar Yeri ve meydan düzenlemesi projeleriyle birlikte hayata geçirileceğini vurguladı. Arslan, Şirinyer Kapalı Pazar Yeri’nin altında 1000 araçlık, Buca Cezaevi’nin yerine kurulacak olan Şehir Parkı altında 500 araçlık, Buca’nın en işlek alanı olan Çevikbir Meydanı’nda da 750 araçlık otopark yapılacağını aktararak, "Böylece Buca’nın en merkezi, en işlek noktalarında 2250 araçlık otoparkları ilçeye kazandırdığımızda, Buca’da hem trafiğin akışı daha sağlıklı hale gelecek hem de sosyal ve ticari hayat bundan çok olumlu etkilenecek, esnafımızın da yüzü gülecek" dedi. Arslan, vatandaşın kısa süreli işleri için otopark ücreti ödemek istemediğini, bu konuda da haklı olduğunu belirterek, "Bizim otoparklarımızın ilk yarım saati ücretsiz olacak. Yani 15- 20 dakika veya yarım saatlik işi olan vatandaş, bunun için otopark ücreti ödemek zorunda kalmayacak" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow