hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeşme Festivali 25 yıl sonra yeniden başladı

    Çeşme Festivali 25 yıl sonra yeniden başladı
    expand

    Çeşme Festivali 25 yıl sonra yeniden başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Çeşme ilçesinde, 25 yıl aradan sonra 'Ege'nin İki Yakası' temalı müzik ve kültür etkinlikleri ile Çeşme Festivali yeniden düzenlendi.

    Çeşme Festivali'nin ilk günü bir dizi etkinlik ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın açılış konuşması ile başlayan festivalde İki Yaka'dan Dans Atölyesi ve Sakız Adası'ndan gelen misafirlerin halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Çeşme Kalesi Sergi Salonu, Ayios Haralambos Kilisesi ve Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası'nda karma sergi açılışı yapıldı. Çeşme yöresi ve Sakız Adası müzik ve dans geleneklerinden örneklerin sahnelendiği festivalde Selim Özyol'un 'Zeybek Kültürü ve Dansları' konulu söyleşisi Çeşmeliler tarafından yoğun ilgi gördü.

    İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası önünden Çeşme Cumhuriyet Meydanı'na Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi. 'Çeşme'de Festival Var' şarkısı eşliğinde Çeşme sokaklarında konvoy şeklinde gerçekleştirilen kortej renkli görüntülere sahne oldu. Korteje, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, CHP'li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko,  Çeşme İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Osman Kabasakal, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    'HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM'

    25 yıl aradan sonra Çeşme Festivali'ni yeniden yaparak, hayalini gerçekleştiren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran açılış konuşması yaptı. Başkan Oran, "14 yaşında gönüllü rehber olarak Lara Fabian, Georges Moustaki gibi sanatçılara Çeşme'de geçirdikleri zaman boyunca eşlik ettiğim, 22 yaşında festival koordinatörü olarak görev aldığım bu tarihi festivali, yıllar sonra Çeşme'nin Belediye Başkanı olarak yeniden hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyorum, Çeşme bozulmamış doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel birikimi, gastronomik zenginlikleriyle yalnız deniz, kum ve güneş kalıplarına sığmayacak kadar büyük, dünya turizminde eşine ender rastlanır bir kent. Çeşme Festivali bu eşsiz güzelliklerimizi dünyaya tanıtmayı, her yıl farklı coğrafyalar, farklı kültürleri Çeşme'mizde ağırlayarak, dünyanın her köşesine gönül bağları, dostluk köprüleri kurmayı hedefliyoruz" dedi.

    Festival 22 Eylül'e kadar çeşitli etkinlikmlerle devam edecek.

    ÇEŞME (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow