hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeşme'de 4'üncü Tasting Alaçatı başlıyor

    Çeşmede 4üncü Tasting Alaçatı başlıyor
    expand

    Çeşme'de 4'üncü Tasting Alaçatı başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Çeşme ilçesinde, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Tasting Alaçatı'nın 27-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.  Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran,"Tasting Alaçatı'nın bölgemize kültür, sanat ve gastronomi anlamında katkısı büyük" dedi

    Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla, Tasting Alaçatı Platformu'nun desteğiyle yapılan Tasting Alaçatı'nın bu yılki teması 'Toprağı Koru' olacak. 2018 yılından bu yana gerçekleşen 4. Tasting Alaçatı, 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.
    Etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "Butik ve sürdürülebilir turizmin parlayan yıldızı yeryüzündeki cennet Çeşme'de binlerce yıllık kadim kültürün sofralara yansımalarını paylaşacağımız etkinliğimizde, tüm dünyanın odak noktası haline gelen 'Toprak' temasında 'Toğrağın altını iyileştirmek, toprağın üstünü korumak, atık yönetimi, permakültür, kompost, bilinçli tüketim, etik üretim, kaynakların doğru kullanımı' konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği sunuluyor" ifadelerini kullandı.

    Tasting Alaçatı kapsamında bu yıl opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy anılacak. 26 Mayıs Perşembe akşamı özel görüntüler ile Tosca Operası Özel Gecesi yapılacak. Gastronomi kategorisinde, Hazer Amani'nin 'Tohumdan sofraya', Hüseyin Pancar'ın 'Toprağa Minnet-Alavya Sofrası' gibi birçok şefin özel imzasını attığı sofralarda buluşulacak.
    Tasting Talks kategorisinde ise girişimci kadınlar 'Toprağı Koru, Toprağı İyileştir' temasında projelerini ve deneyimlerini paylaşacak. Ayrıca ev sahibi işletmeler de üç gün boyunca devam eden organizasyona temaya uygun sergiler, atölyeler, tasting menüler, etkinlik ve söyleşilerle katılacak.

    Öte yandan, Ege'nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmayı hedefleyen Tasting Alaçatı'da bugüne kadar bölgedeki 125 işletmenin ev sahipliğinde, 200'e yakın etkinlik gerçekleştiği ve 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandığı belirtilirken, katılım için rezervasyon bilgisinin ise 'www.tastingalacati.com' adresinde yer aldığı ifade edildi.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow