hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastanın ameliyatsız kalp kapağı değiştirildi

    Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastanın ameliyatsız kalp kapağı değiştirildi
    expand

    Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastanın ameliyatsız kalp kapağı değiştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKIRÇAY Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. İlker Gül, Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi olarak bilinen Transkatater Aort Kapak İmplantasyonunun kurumlarında lk kez gerçekleştiğini belirterek,  yaşlılar, kronik sağlık sorunları olanlar ve durumu ameliyata uygun olmayan hastaların bu yeni yöntem ile sağlıklarına kavuşabildiklerini söyledi.
    Girişimsel kardiyoloji alanında yaşanan yeni gelişmeler sayesinde, ameliyat olma konusunda ciddi riskleri bulunan hastalar kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi olarak bilinen Transkatater Aort Kapak İmplantasyonu, Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez bir hastaya uygulandı. Yaşlılar, kronik sağlık sorunları olanlar ve durumu ameliyata uygun olmayan hastalar, bu yeni yöntem ile sağlıklarına kavuşabiliyor. Ameliyatsız kalp kapakçığı değişimi işlemi olarak bilinen bu işlemi hastanede ilk defa uyguladıklarını belirten Doç. Dr. İlker Gül, "TAVİ yöntemi olarak da bilinen bu yöntem ile hastaların göğüs kafesi açılmadan kasık bölgesindeki atardamar içerisinden ilerlenerek aort kalp kapakçığı değiştirilebilmektedir. Ülkemizde bir süredir çeşitli merkezlerde başarıyla uygulanan bu yöntem artık Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de cerrahi riski yüksek saptanan ve açık kalp ameliyatı yapılamayan hastalara uygulanabilmektedir" dedi.
    Hastalarının yaşça ileri olduğunu ve açık kalp ameliyatını kaldıramayabileceğini söyleyen Doç. Dr. İlker Gül "Aort kapağı kalpten çıkan ana damarın ağzındaki kapaktır. Yapılacak işlem öncesi her türlü ayrıntıyı gözden geçirdik. Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi işlemi bir ekip işidir. Bu işleme kardiyoloji ekibine, kalp ve damar cerrahisi ekibi de eşlik etti. Hastanın aort kapakçığı göğüs kafesi açılmadan değiştirildi. Hasta bu işlem sırasında genel anestezi altında değildi. Yaklaşık bir saat süren işlem sonrası hastamızın durumunu takip etmek için odasına aldık" dedi.
    77 yaşında emekli imam olan Mehmet Ökmen, doktorların kendisine daha önce kalp damarlarında kireçlenme olduğunu söylediklerini belirterek "Son günlerde özellikle merdiven çıkarken nefesimin kesildiğini hissediyordum.Bu şikayetim ile doktora başvurdum. Bana durumumu bütün açıklığı ile anlattı. Muayenem ve tetkiklerim sonucu Doç. Dr. İlker bey bana bu sorunu kolaylıkla çözebileceklerini bana söyledi. Ameliyatım çok rahat geçti.Genel anestezi altında değildim. Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm çalışanlar büyük bir özveriyle çalışıyor. Bizlere adeta küçük bir bebek gibi bakıyorlar. Bize bu imkanları sağlayan başta Sağlık Bakanlığı'na teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sağlık çalışanlarının hakları ödenmez." dedi.
    Bakırçay Üniversitesiyle imzalanan afiliasyon protokolü ile, üniversite imkanlarını hastaların hizmetine sunmaya devam ettiklerini belirten Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Teoman Şen ise, "Kardiyolojide devrim niteliğinde değerlendirilebilecek Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi ile hastalarımıza en güncel tedavi yöntemlerini uygulamaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte kadromuza katılan yeni uzmanlarımız ile, hastalarımızın sağlık alanında aldıkları hizmetin kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Henüz genç bir hastane olmamıza rağmen, özveriyle çalışan ve kendini geliştiren bir ekibimiz var.İlerleyen dönemde ayaktan kemoterapi ünitesini de hizmete açarak, hastalarımıza şifa elini uzatmaya devam edeceğiz" dedi.

    İZMİR, DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow