hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyet'in 100'ncü yılına yetiştirilmesi hedeflenen Gürdük Barajı'nda gövde dolgusu başladı

    Cumhuriyetin 100ncü yılına yetiştirilmesi hedeflenen Gürdük Barajında gövde dolgusu başladı
    expand

    Cumhuriyet'in 100'ncü yılına yetiştirilmesi hedeflenen Gürdük Barajı'nda gövde dolgusu başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞEHZADELER şehri Manisa'ya yılda 6.13 milyon metreküp içme suyu temin edecek Akhisar Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nda gövde dolgusuna başlandı. Projenin son durumunu sahada inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, "Hedefimiz, barajı 2023 yılı içerisinde tamamlamak" dedi.
    Manisa kent merkezinin içme suyu problemini büyük ölçüde çözecek olan Akhisar Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı, tamamlandığında 12 bin 260 dekar araziye de can suyu verecek. Gövdesi, kil çekirdek homojen dolgu tipinde projelendirilen Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nın temelden yüksekliği 40 metre olacak. 33 milyon 390 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak baraj, bir yandan Manisa kent merkezine yılda 6 milyon 130 bin metreküp içme ve kullanma suyu sağlarken, bir yandan da zeytini ile meşhur Akhisar ovasına hayat verecek. Yüzde 45 fiziki gerçekleşme oranına ulaşılan barajda gövde dolgusuna başlandı.
    Çalışmaların son durumunu yerinde görmek için şantiyeye giden DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, barajı Cumhuriyetimizin 100'nücü kuruluş yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Çınar, "Slurry trench (bulamaç hendeği), dolusavak ve batardo dolgusunu tamamlandık. Enjeksiyon imalatlarının ise yaklaşık yüzde 70 bitti. Gövde dolgusuna başladık. Barajın gövdesi için 960 bin metreküp dolgu yapacağız" dedi.
    ÇALIŞMALAR KIŞ AYLARINDA DA SÜRECEK
    Akhisar Gürdük Şehit Piyade Teğmen Osman Alp Barajı'nın gövde dolgusunu 2022 yılında bitirmeyi planladıklarını belirten Çınar, çalışmaların hava şartlarının el verdiği ölçüde kış aylarında da aralıksız süreceğini söyledi. Çınar, barajı 2023 yılında tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
    Manisalı çiftçi yılda yaklaşık 12 milyon lira daha fazla kazanacak
    12 bin 260 dekar verimli tarım arazisini modern sulama ile tanıştıracak barajın, bölge ekonomisine 2021 yılı rakamlarıyla yılda 11 milyon 930 bin lira ek gelir sağlaması öngörüldüğü bildirimdi.
    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow