hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş ve Tonya'dan 19 Mayıs Marşı

    Demirtaş ve Tonyadan 19 Mayıs Marşı
    expand

    Demirtaş ve Tonya'dan 19 Mayıs Marşı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİRLİ  müzisyenler 19 Mayıs  Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kovid19 pandemi günlerinde de unutmadı. Birçok sosyal sorumluluk projesine imzasını atan İzmirli sanatçı Yılmaz Demirtaş ve aranjör Aydın Tonya, '19 Mayıs  Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na özel marş yaptı.

    19 Mayıs 1919'un ülkemiz için en önemli günlerden biri diyen Yılmaz Demirtaş ve Aydın Tonya, "Üzerimize düşen sorumluluklarımız var ve bunları yerine getirmek her Türk evladının görevidir. Atatürk'e olan minnet borcumuz var ve yazılan gerçek tarihe saygı ve değerimizi müzisyen kimliğimizle sunmaya çalışıyoruz' dedi. İkili, marşın sözlerinde emeği geçen İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ ve İzmir Şairler Bestekarlar Derneği (İZŞABED) Başkanı Halim Akın'a teşekkürlerini iletti.  İki sanatçı,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. Yıl Marşı'nı yapıp 'İzmir'in çocukları" ile seslendirip bir klip hazırlamışlardı.

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Marşı'nın sözleri şöyle:

    "Fikri hür vicdanı hür / Atatürk gençleriyiz / Yolumuz cumhuriyet / Başka bir yol bilmeyiz / El ele hep birlikte / Biz böyleyiz / Bugün 19 Mayıs / Biz ata yolundayız Samsun'dan çıktık yola / Başarmak zorundayız / Emanet ettin bize / Gazi Mustafa Kemal / Dün bugün ve yarın / Hep senin yanındayız"

    Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow