hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençler tarım sektörüne yöneliyor

    Gençler tarım sektörüne yöneliyor
    expand

    Gençler tarım sektörüne yöneliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevra UÇKAÇ / İZMİR,DHA-EGE Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği gençleri tarım sektörüne kazandırmak için Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı'nı hayata geçirdi. Program kapsamında seçilen 47 genç 6 haftalık eğitime katılacak.  

    Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı'nın açılış toplantısı, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen ile birlikte Cemre Hareketi Kurucu Ortağı Prof. Dr. Meltem Onay katıldı.

    Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin çayır ve mera arazisi dahil 38 bin hektar tarım alanı ve yıllık 55 milyon ton meyve sebze üretimi ile çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Uçak, bu potansiyeli daha verimli kullanmak, ihracatı artırmak ve yeni pazarlar bulmak için yeni neslin enerjisine tarım sektörünün çok ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 2021 yılında Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte gençlerin katılımıyla yürüttükleri Gönüllü Son Hasat Projesi'nde gençlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Uçak, "Son Hasat Projesi'nde yer alan gençlerimizin, bahçelerde çalışmaları, heyecanları ve mutlulukları, son derece güzel ve umut vericiydi. Bu yılın başında da Meltem hocamız bize iklime duyarlı, bilinçli bir yeni nesil yetiştirme fikriyle geldiğinde birlik olarak büyük bir heyecan duyduk ve paydaşlarımızla hızla çalışmalara başlayarak 6 hafta sürecek Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitimi Programı'nı hazırladık.  5 Mart'ta da eğitimlerimize başlıyoruz. Bu programda gençlerimize sürdürülebilir tarım için gerekli süreçleri kapsayan, onlara bilinç aşılayacak ve farkındalık yaratacak bir eğitim programı sunduk" dedi.

    Türkiye'nin birçok yerinden 120'nin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan Hayrettin Uçak, ilk eğitim programına 47 gencin katılacağını söyledi.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow